11. septembra 2018

Finale domače serije v spustu na progi svetovnega pokala v Bike parku Pohorje, ki je letos že gostila evropski pokal. V članskih kategorijah vodstvo branita Berginc in Primožičeva, še bolj napeto bo v mladinskih kategorijah.

Tako kot lani v prvi sezoni pod tem imenom se bo domače pokalno tekmovanje v gorskokolesarskem spustu Unior Downhill Cup tudi letos zaključilo v Mariboru z dirko DH Visit Pohorje. Tretja in zadnja dirka serije šteje tudi za hrvaški pokal in prinaša točke za lestvico Mednarodne kolesarske zveze (UCI) druge kategorije.

 

Razvpita in priljubljena proga svetovnega pokala v Bike parku Pohorje je brez dvoma v tekmovalni formi, kar je dokazala že sredi aprila, ko je gostila uvodno dirko evropskega pokala. Na 2600 m dolgo progo s 450 m višinske razlike se bodo tokrat podali tekmovalci iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Italije, Slovaške in Madžarske, kot trenutno kažejo prijave, sicer odprte do četrtka.

{loadposition inside}

Za skupno zmago

V moški članski konkurenci krepko vodstvo brani Luka Berginc (KK Črn trn), zmagovalec v Cerknem in drugi na Javorniku, 540 točk ima. Z 200 točkami zaostanka je drugi Miha Ivančič (ŠKTD Avče) – maksimalni dnevnik izkupiček za zmagi v polfinalu in finalu znaša 300 točk, tako da ima še teoretične možnosti za zmago. Le teorija oziroma velika smola prvih dveh bi na vrh še lahko pripeljala tretjeuvrščenega državnega prvaka Mirana Vauha (KK Črn trn), ki za Bergincem zaostaja že za 260 točk.


Luka Berginc

Pri ženskah pred finalom vodi Katarina Primožič (BATT Team) z 250 točkami, 55 manj jih ima drugouvrščena mladinka Naja Stipanič (KK Črn trn), a v tej kategoriji lahko v dnevu tekmovalka zbere le 150 točk.


Katka Primožič

Bolj napeto bo v mlajših kategorijah. Med mladinci prvouvrščenega Žaka Gomilščka (Sinter Brakes Team), zmagovalca evropskega pokala, in drugouvrščenega lanskega zmagovalca Matica Koklja (Wolf Racing Team) loči le 8 točk, tretjeuvrščeni Gašper Jurečič (Rajd Ljubljana) za Žakom zaostaja 20 točk. Pri mlajših mladincih do 17 let Marko Niemiz (Sinter Brakes Team) brani prednost 80 točk pred ekipnim kolegom Žanom Piršem. V najmlajši kategoriji do 15 let pa se bosta za skupno zmago pomerila Tomo Joksimović Terpin (Sinter Brakes Team) in Črtomir Svetec (Supersnurf), ki ju loči le 5 točk.

 

Na finalu bosta žal manjkala najhitrejša Slovenca Monika Hrastnik (KK Črn trn) in Jure Žabjek (Unior/Devinci factory Racing), oba sta se prejšnji teden poškodovala na svetovnem prvenstvu v Švici. A sta Uniorjevi seriji oba nastopila le po enkrat in nista bila v igri za skupno zmago.

 

Spored

Po standardnem urniku serije Unior DH Cup bo v soboto trening potekal od 10.30 do 18. ure, v nedeljo pa zjutraj od 9. do 11. ure. Polfinalni nastop se v nedeljo začne ob 12. uri, finalni pa ob 14.30.

 

Zaradi sobotnega koncerta 2Cellos prostor za ekipe tokrat ne bo na parkirišču pod spodnjo postajo vzpenjače temveč ob kampu nad postajo.

www.uniordownhillcup.com

Fotografije Klemen Humar

Preberi še
Unior Downhill Cup: V Cerknem tretja zmaga Luka Berginca
Unior Downhill Cup: Na Javorniku naslova članskih prvakov v Črn trn

Sledite nam