Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
22. junija 2015

Na dirki serije City Downhill World Tour v slovaški prestolnici nenavaden konec z napadom mož v črnem. Aleš Virtič ostal na štartu.

Na dirki serije City Downhill World Tour v slovaški prestolnici je prišlo do nenavadnega zapleta, zaradi katerega je bila dirka prekinjena in naposled tudi odpovedana. V Bratislavi so sočasno potekali protesti proti priseljevanju in islamu. Izbruhnilo je tudi nasilje, v katerega so bili vpleteni skrajni desničarji, in po nakjučju pljusknilo tudi na cilj dirke, kjer so “pijani nacisti”, kot so jih opisali tudi gledalci dirke, podrli ograje in napadli snemalca dirke. Številni so dramo spremljali tudi v spletnem prenosu.

Nemiri, v katerih je bilo aretiranih vsaj 140 ljudi, so se v bližini proge nadaljevali, zato so dirko naposled odpovedali.

“Opravili smo kvalifikacije in začel se je finalni nastop. Na štartu sva bila s Filipom Polcem (domačin in prireditelj, op.p.), ko so z rdečo zastavico zaprli progo. Misli smo, da je kdo padel, pa so sporočili, da so na progo vdrli protestniki,” je povedal edini slovenski udeleženec dirke, Korošec Aleš Virtič iz ekipe Supertrail79, v kvalifikacijah osmi najhitrejši. “Polc je do konca upal, da se bo dirka lahko nadaljevala in jo odpovedal šele ob osmih zvečer. Na štartu na grajskem dvorišču smo bili ves čas na varnem, v spodnjem delu pa je bilo kar živahno.”

Filip je z organizacijo nadaljeval po sporedu z večerjo in zabavo za udeležence. “Perfektna organizacija, nov nivo za ulične dirke,” pravi Šmajli.

Cruz naletel na pretep

Brazilski tekmovalec Bernardo Cruz je s kamero na čeladi v cilju priletel naravnost v vojno območje. Takole je napisal na facebooku: “To je moj posnetek iz Bratislave! Mesto je prekrasno! V zadnjih metrih so na progo vdrli naciji in uničili vse (kamere, časomerilne naprave …). Dirko smo morali prekiniti!! Upam, da se naslednje leto vrnem na to dirko!”

 

Fala galera! Esse e meu video durante minha descida aqui na Bratislavia! Essa cidade é realmente linda! No final da minha descida a pista foi tomada por neo nazistas que estão em protesto e acabaram com nossa corrida!! Espero poder voltar ano que vem para correr essa prova novamente!hi guys! this is my race run here in Bratislava! This city is really amazing! In the final meters of the track the neo nazi just run into the track and destroyed everything (cameras, timing…) Then we had to stop our race!! Hope to come back to this race next year!

Posted by Bernardo Cruz on 21. junij 2015

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam