23. januarja 2018

Dve novi sedemdnevni prečkanji Slovenije, ki ne potrebujeta Julijcev in Posočja. Pohorje, Koroška, Karavanke, Kamniško-Savinjske, Ljubljana …

Poleg že klasičnih dveh tras za prečkanje Slovenije od gora do morja, prve iz Kranjske Gore ob Soči in čez Kras do Pirana in druge z avstrijske Koroške čez Pokljuko čez Idrijo in Ajdovščino na isti cilj, je bil že čas za kakšno novo.

Zdaj sta tu Trans Slovenija 3 in 4. Pri agenciji Good Place so ju pripravili v sodelovanju z geodetom in odličnim poznavalcem steziv Maticem Klanjščkom ter nemškim turističnim gurujem ter avtorjem knjig Ulijem Stanciujem.

Trans Slovenija 3

7-dnevna tura s 336 km in 9592 v.m. spremlja mejo z Avstrijo. Lahko v smer iz Maribora čez Pohorje, Koroško, Logarsko dolino, Jezersko, Tržič in Bled do Kranjske Gore (oziroma Beljaka), ali pa v nasprotno smer.

O turi na www.trans-slovenia.eu

Zemljevidi na Ulijevi strani bike-gps.com:
Maribor-Beljak, lažja
Maribor-Beljak, težja
Beljak-Maribor, lažja
Beljak-Maribor, težja


Foto Matic Klanjšček za trans-slovenia.eu

Trans Slovenija 4

Prav tako sedem dni, pa 359 km in 8859 višincev za pot s Koroške (iz singletrail parka Jamnica) čez Logarsko dolino, Kamniško-Savinjske Alpe, Ljubljano, Postojno in Kras do Pirana.

O turi na www.trans-slovenia.eu

Zemljevidi na Ulijevi strani bike-gps.com:
Lažja
Težja

Ni še konec

V vodeni skupini ali samostojno, ture Trans Slovenija burijo domišljijo in vabijo. Domači se jih bomo nemara lotevali na lastno roko, tujci organizirano z vodniki ali vsaj s plačanimi GPS sledmi in organiziranimi prenočišči ter prevozom prtljage. Kakor koli, avantura je pred vrati.

“To še zdaleč ni konec, bomo nadaljevali z novimi turami. Zagotovo še letos objavimo eno iz Maribora po jugu proti morju. Razvijamo pa tudi ture Trans Croatia,” pravi Jan Klavora iz agencije Good Place.

www.trans-slovenia.eu

Uvodna fotografija je s Koroške, foto Uroš Švigelj za trans-slovenia.eu

Sledite nam