3. maja 2018

Naš agent Ozren in tokratni snemalec Danijel te popeljeta po stezicah okoli Trešnjika, Zmajevca in Ponira.

Video je daleč od finalnega izdelka, trenutni rezultat pa je 15 kilometrov trejlov, enoslednic in to le 15 kilometrov stran od centra Banjaluke.
Od Trešnjaka, priljubljene banjaluške izletniške točke, preko lokalnega Zmajevca proti Poniru, skoraj pozabljenemu pohodniškemu in izletniškemu kraju.

Trejli so nekakšen miks, nobena ni ne tehnična in ne pričakuj kakšnega daljšega flowa.


Najdaljša linija je dolga okoli šest in pol kilometrov in ima 450 višinskih metrov spusta. Velja za nekakšen miks peš poti, kolovozov, ki so nastali zaradi konjske vprege, ko so vlačili hlode iz gozda, in novih odsekov, ki nekako spominjajo na gorskokolesarske trejle.

Te poti so idealne za pohodnike, tekače, a še vedno, v mojih očeh najboljše za spust s kolesom. Za popularizacijo gorskega kolesarstva na tem področju je dovolj, če imaš voljo, grablje in kramp.

Želja po kolesarjenju je tudi v naših koncih, a mnogo boljše bo takrat, ko bo naša “bajkerska” družina večja in takrat bo tudi kakovost poti na višjem nivoju. Naslednja točka je ustvarjanje novih trejlov, tehnično zahtevnejših linij, a je še vedno, čeprav je vse dokaj blizu, za banjaluškega kolesarja še vedno predaleč.

Majhna skupina, trije kolesarji smo, pa en gorski tekač in upokojenec, ki hodi po teh poteh, smo jih očistili in jih vdržujemo kolikor se le da.

In ni težko!

Preberi še:
Ozrenova Bosna

Sledite nam