29. avgusta 2018

Gorski kotar in še ena izmed klasičnih dirk v oragnizaciji Adria Bike. Na najdaljši trasi zmaga Lenarta Noča, na srednji Gregorja Simčiča in na najkrajši Hrvata Ivana Kovačića.

Fužine 2 Sea je najdaljša in najtežja dirka serije Husqvarna Adria Bike. Ime je dobila po trasi, ki iz Fužin v Gorskem kotarju vodi do morja in nazaj. Dirka je navadno ključnega pomena za skupno uvrstitev v seriji in tisti, ki so jo vozili, pravijo da je tudi najbolj atraktivna.


Vsi so zmagovalci. Na dolgi, srednji ali najkrajši trasi.

Epic

Letos jo je nekoliko začinil tudi dež in je bila še bolj selektivna. Najhitreje je do Crikvenice in nazaj prikolesaril Lenart Noč, a le 9 sekund pozneje je v cilj prišel Jure Belak. Na tretje mesto se je uvrstil mladi Hrvat Antony Bilić.

Pri ženskah je v skromni konkurenci dveh tekmovalk slavila Majda Horvat, ki je bila hitrejša od Paule Vrdoljak.

V kategoriji starejših veteranov je zmago odnesel Peter Vesel, ki pa je imel na progi veliko težav s prerezano gumo in je to rešil šele s pomočjo Sebastjana Andrejca, ki mu je nesebično prepustil svojo rezervno opremo in orodje. Na srečo je Andrejc ni potreboval in je dirko uspešno končal na skupnem 21. mestu in 7. v svoji kategoriji.


Lenart in Denis. Vsak zmagovalec v svoji kategoriji.

Classic

Na srednji trasi je zmago odnesel Gregor Simčič, ki je bil hitrejši od Hrvatov Borisa Baste in Saše Vidoviča. Tudi tu je v kategoriji starejših veteranov slavil slovenski tekmovalec Iztok Kuret.


Vse je treba posneti. Saj veš, so trenutki in so TRENUTKI!

Easy

Na najkrajši trasi so bili na vrhu Hrvati Ivan Kovačić, Vice Rudež in Ivica Biondić. Seveda pa je tudi na tej v kategoriji starejših veteranov slavil slovenski tekmovalec Denis Dodić.

Na koncu je navkljub težjim razmeram zavladalo dobro vzdušje in tekmovalci se bodo gotovo vračali v Fužine tudi v naslednjih letih. Čeprav so bile trase glede na lansko leto spremenjene, so bile vseeno dobro pripravljene in označene. To je gotovo bolj važno kot sendvič več po koncu dirke.


Razgledi, razgledi. Tudi, če ni sonca!

Vrstni redi 

Fotogalerijo lahko najdeš na facebooku, ostale informacije pa na adriabike.hr 

Naslednja in hkrati zadnja dirka v seriji Husqvarna Adria Bike bo Krk ‘n’ Roll, ki bo na sporedu 13. oktobra.

Foto organizator

Preberi še:
Iz Fužin do morja in nazaj: Druga izvedba uspešno pod streho!
Fužine 2 Sea: Prvi maraton je pod streho

Sledite nam