18. decembra 2011

Po Tunjicah in Stražišču je bila danes na vrsti Idrija. V soncu in blatu je na predbožični dirki slavil Lovše pred Kerkezom in Nočem.

Tretja dirka pokala v ciklokrosu se je odvila v parku Mejca ob reki Idrijci, na prizorišču, ki ga poznamo že po otroškem kolesarskem pokalu OKI. Park blizu središča mesta se je za en dan prelevil v odličen ciklokros poligon, kjer so bili tekmovalci na gorskih in ciklokros kolesih zelo enakovredni med seboj.

1,8 kilometra dolg krog, ki je vseboval vse elemente ciklokrosa, je bil sestavljen zelo domišljeno, saj so gledalci iz enega mesta lahko videli večji del dogajanja. Proga je bila kljub suhemu vremenu na nekaterih delih blatna in dokaj spolzka, vendar še vedno hitra. Za kar nekaj menjav ritma so poskrbeli trije krajši vzponi in zelo zavit osrednji del, kjer je bilo potrebno kar nekaj pospeševanj.

Člansko dirko je, ob odsotnosti zmagovalca preteklih dveh dirk Luke Mezgeca, zaznamoval UNI-Teamov Matej Lovše, ki je suvereno vodil od štarta do cilja ter kljub padcu v enem izmed zadnjih krogov ni popustil. Matej je več kot zasluženo slavil pred Savčanom Vladimirjem Kerkezom ter Ganeshovcem Lenartom Nočem. Slednji je danes za razliko od kranjske dirke sedel na kolesu za ciklokros. Z drugo in tretje uvrščenim v članski kategoriji se je uspešno kosal zmagovalec med amaterji Gregor Sikošek, ki pa je za razliko od preteklih dveh dirk tokrat vozil na gorskem in ne na ciklokros kolesu. Med ženskami je bila na startu le Tanja Žakelj (Orbea Geax), ki je uspešno dirkala z mladinci, kjer je zmago slavil Matej Mohorič iz kranjske Save pred Davidom Perom (Adria Mobil) in Petrom Zupančičem (Calcit Bike Team GT). Med dečki in deklicami, krog je bil nekoliko krajši, brez dveh zahtevnejših odsekov, sta šli zmagi v roke Mihe Bajc Tratnika iz domače Sloge 1902 ter Tamare Sitar iz kamniškega Calcita.

Vrstni redi (PDF).

www.sloga-1902-idrija.si

Na uvodni sliki Kerkez, Lovše in Noč; avtor fotografij Robert Ciglar / adventure.si.

Sledite nam