24. decembra 2017

Avstrijska Snežna freza v 2018 s šestimi dirkami pod pokroviteljstvom Reverse Components, najbližje bo 3. februarja z dirko pod Peco v organizaciji ekipe festivala Black Hole.

Kmalu se začenja tretja sezona dirk na snegu v Avstriji: schneefräsn, letos tudi z glavnim pokroviteljem Reverse Components.

Res nam ni hudega, da imamo Avstrijce za severne sosede. Če nam že doma ne uspe prirediti več dirk na snegu kot vsake toliko kakšne, imajo pa oni največjo tovrsto serijo na svetu! Serija, ki jo vodijo Štajerci iz revije Lines, združuje šest dirk po vsej Avstriji.

Začenja se s paralelnim slalomom pod žarometi v Spodnji Avstriji, zaključu pa v Saalbach Hinterglemm skupaj z dogodkom smučarjev prostega sloga. Marsikdo ima za vrhunec pravo snežno dirko v spustu v Lienzu, na progi za svetovni pokal alpskih smučark. Za nas pa bo vrhunec kar najbližja v pretežno slovenski organizaciji ekipe festivala Black Hole: tretji Petzen Bike Trophy 3. februarja na avstrijski strani Pece, v vznožju tamkajšnjega bike parka. Malo ogrevanja pod Peco pred dirko svetovne enduro serije konec junija …


Pod Peco, foto Mitja Sodja

Formati dirk so različni – paralelni slalom (kot na Peci), dvoboj, spust … nekje so ježevke dovoljene, drugje ne. Zato spremljal razpise na strani Lines.

Na prireditvah pokala schneefraesn je zabava na prvem mestu. Licence ne potrebuješ, ježevk tudi ne. Le prideš, se prijaviš in pičiš. V Innsbrucku imajo celo kategorijo za 6-letnike.

Reverse Components schneefräsn 2018

13. januar – Pistenwexl (nočna), Wexl Trails, Spodnja Avstrija
20. januar – Ride Hard on Snow, Lienz, Vzhodna Tirolska
26. januar – Scott Snow Downhill Race, Leogang, Salzburg
3. februarPetzen Bike Trophy, Peca, Koroška
25. februar – Bike & Snow, Bikepark Innsbruck, Tirolska
10. marec – GlemmRide meets GlemmBang, Saalbach Hinterglemm, Salzburg


Vse informacije o seriji bodo na www.lines-mag.at/schneefraesn

Preberi še
Paralelno pod Peco, drugič
Trdo furanje po snegu v Lienzu

Na uvodni fotografiji Fabio Wibmer, lanski zmagovalec na Ride Hard on Snow v Lienzu

Sledite nam