18. julija 2016

Druga nekoliko krajša in skozi tri države speljana etapa uspešna za slovensko-nemški dvojec v kategoriji grandmaster.

Druga etapa iz Naudersa v Scoul je postregla z le 56 kilometri, a vseeno z več kot 2100 višinskimi metri vzponov. Pot pa je kolesarje vodila skozi tri države: Avstrijo, Italijo in kot cilj še Švico. Tris držav in prvenec za Vesela in Damma.


Razgledi zagotovljeni, če seveda ne dirkaš na vso moč

Dirka

Med moškimi skrajno tesen obračun prvih treh ekip, saj jih je ločilo le devetnajst sekund. Etapna zmaga je odšla v roke paru Geismayr – Pernsteiner (Centurion Vaude 2), pred Plattom in Huberjem, tretja sta bila Lakata in Hynek.

Med damami sta si zmago priborili Lorenza Manepace in Ann Elisabeth Simpson (Val Di Sole Bike Land – Lady), med med mešanimi pari sta drugo etapo zapored osvojila Sally Bigham in Ben Thomas (Topeak Ergon Racing). Prav tako sta tudi pri veteranih že drugo etapo zapovrsti zmagala Massimo Debertolis in Andreas Laner (Willier Force 2).


Številka 1 tokrat rezervirana za možaka s klobukom na glavi in tistega s kapo

Afriški lev Pero

Peter Vesel in Thorsten Damm pa sta po razburljivem zaključku kot prva prečkala ciljno črto in to le slabih šest sekund pred Hansjürgom Gerberjem ter Bärtijem Bucherjem (Bikeholiday.ch).

Peter pravi: “Etapna zmaga! Začela sva dobro, na prvi vzpon sva prišla kot vodilna v kategoriji Grand master. Sicer sva pozneje s skupino drugih kolesarjev ‘iskala pokemon’ (izgubili smo se in zašli z poti). V tem času so naju prehiteli, ampak sva si prvo mesto v zadnjem kilometru priborila nazaj.”


“Shut up legs!” Noge, tišina! Do cilja je še veliko kilometrov.

Dvojec Bicikel.com prek Alp

Primož Lindič in Matej Kainz sta prvo etapo končala na tridesetem mestu med elito, drugo etapo pa le mesto slabše. Skupno sta še vedno na odličnem tridesetem mestu.

Današnja etapa

Tretja etapa se začne v Scuolu in konča v “Mahovem” Livignu. Kolesarje čaka 72,3 kilometra poti, ki bo postregla z 2598 višinskimi metri vzponov. Ocena etape je 4 in pol zvezdice od petih, kar je za zvezdico težje kot druga etapa.

Vrstni redi 

www.bike-transalp.de

Foto Urban Vesel

Preberi še:
Transalp: Lakata in Hynek na uvodni etapi do zmage
Bike Transalp: Tudi s Slovenci na startu

 

Sledite nam