20. julija 2016

Končana je še četrta etapa. Potekala je med Livignom in Bormiom. Slovenci zopet odlični.

Našim trem gre vsak dan bolje. Peter in Thorsten meljeta vse pred seboj in sta zmagala že tretjič zapored. Biciklova dvojica, ki gre prek Alp, pa se je približala prvi dvajseterici med elito.

Četrta etapa je postregla s kar tremi vršaci in nekaj asfaltnimi transferji. A borba je bila že takoj od začetka. Popuščanja ni bilo nikjer. Čeprav je bila etapa dolga 73 kilometrov in je bilo porebno premagati skoraj 2600 višinskih metrov razlike, so marsikje odločale le sekunde.

Dirka profijev

Če lahko tako zapišemo. A vsaka etapa gre resnično na nož. Tretja etapna zmaga je šla v roke paru Pernsteiner-Geismayr (Centurion Vaude 2), s tem pa tudi prevzem skupnega vodstva, ki ga je do sedaj držala ekipa TopeakErgon Racing 1 (Alban Lakata in Kristian Hynek). Prednost po koncu četrte etape znaša le 5 sekund. Tretje uvrščena danes, Italijana Johnny Cattaneo in Tony Longo, pa sta na skupno petem mestu in za prvim parom zaostajata 20 minut. Tretje mesto skupno drži ekipa Bulls (Karl Platt in Urs Huber). Njen zaostanek znaša 6 minut.


Zmagovalci današnje etape. Foto Transalp

Dekleta

Vodilni v skupni razvrstitvi Sara Rainers in Cemile Tromer sta dobili tudi prvo etapo na dirki in tako ostajata na skupnem prvem mestu. Razlike pa so majhne, saj drugouvrščeni Sabina Compassi in Melanie Alexander zaostajatal le dobrih pet minut.


Vodilni dvojec Rainers – Tromer danes tudi do prve etapne zmage. Foto Transalp

Mešani pari in veterani

Pri mešanih parih ostajata Sally Bigham in Ben Thomas nepremagana. Pred drugouvrščenim dvojcem imata skoraj 16 minut prednosti. Prav tako je nespremenjen vrstni red med Masterji. Massimo Debertolis in Andreas Laner sta trdno v sedlu, prednost pred Daxom Jaikelom in Federicom Ramirezom sedaj znaša 24 minut.


Brez pomoči na klanec pač ne gre.

Afriški lev Pero med Grand Masterji

Peter Vesel in Thorsten Damm sta zmagala še tretjič zapored. Razlika sicer ni bila velika, a skupnemu prvemu mestu sta 9 sekund bližje. Zaostanek za vodilnim dvojcem Gerber-Annaheim je le 46 sekund! Dvojec Steiert-Isler na tretjem mestu zaostaja že 35 minut.


Peter in Thorsten sta že tretjič pripeljala v cilj kot zmagovalca!

Lindič in Kainz

Ekipa Bicikel.com prek Alp je danes odpeljala sanjsko vožnjo, saj sta si prigarala odlično 21. mesto. Primož Lindič in Matej Kainz sta med moškimi dvojicami napredovala na skupno 28. mesto! Bravo!


Tudi danes je bilo kar nekaj asfaltnih vzponov. Skoraj kot bi bili na Touru.

Kaj pa 5. etapa?

Ta naj bi bila kraljevska. Že takoj po startu v Bormiu bo potrebno premagati 31 kilometrov vzpona v kosu in hkrati kar 1700 višinskih metrov. Vse do prelaza Gavia. Do cilja pa še 55 kilometrov in 1300 višincev. Za prave borce! Ni kaj!

Vrstni redi

www.bike-transalp.de

Foto Urban Vesel

Preberi še:
Transalp: Od Scuola do Livigna
Transalp: V drugi etapi zmaga dvojca vesel – Damm
Transalp: Lakata in Hynek v uvodni etapi do zmage

 

Sledite nam