19. julija 2016

Hermann Pernsteiner in Daniel Geismayr z drugo zaporedno zmago. Prav tako tudi Peter Vesel in Thorsten Damm.

Tudi tretja etapa po željah slovensko-nemškega para Vesel-Damm. Prav tako tudi med elito, kjer sta že drugič zapored najhitreje prečkala ciljno črto Hermann Pernsteiner in Daniel Geismayr.

Med elito

Dvojec Centurion VAUDE 2 je 72,30 km in 2.598 višinskih metrov od Scuola do Livigna premagal v treh urah in 18 minutah, ter vodilna v skupni razvrstitvi avstrijsko – češko navezo Albana Lakato in Kristiana Hyneka premagal za 5 minut in pol.

Kljub temu dvojec Topeak Ergoni Racing 1 po treh od sedmih etap ostaja na prvem mestu v skupni razvrstitvi, a le za 39 sekund.
Tretja sta bila tudi tretja v skupni uvrstitvi Bulls 1, ki sta dolgo držala vodilna para.

Po Plattovih besedah sta morala spustiti visoko na Passo Trela, ko mu je zmanjkalo energije. Sedemkratni zmagovalec Transalpa in partner, trenutni švicarski prvak Urs Huber, sta po lastnih besedah morala plačati davek tempu na Pass da Costainas.


Pomoč partnerja je vedno dobrodošla!

Sarah in Joyce v vodstvu pri ženskah

Na tretji dan letošnjega Transalpa že tretji ženski par na vrhu. Nemki Sarah Reiners in Joyce Tan iz ekipe Nutrixxion Focus RAPIRO sta bili danes sicer drugi za Naimo Diesner (Nem) in Veroniko Weiss (Švi) iz ekipe fi’zi; k. Njuna prednost pa je zadostovala, da sta danes tretje uvrščeni Lorenza Menapace (ITA) in Elisabeth Ann Simpson (VB) Val di Sole Bikeland_Lady prehiteli za 55 sekund in sta sedaj na vrhu seštevka žensk.


Drugič zapored prva na cilju.

Napetost se dviguje tudi pri Grand Master ekipah

Kot pri moških dvojicah, sta zasledovalca tudi pri Grand Masterjih danes zmanjšala razliko. In to krepko! Že včeraj zelo uspešna Thorsten Damm in Peter Vesel (Scott Fahrradladen Gudensberg) sta vodilni švicarski par Hansjürg Gerber in Daniel Annaheim (Baumat/bikeholiday.ch) prehitela za 8 minut in pol ter tako zmanjšala zaostanek na le 56 sekund. Peter in Thorsten sta etapno zmago odnesla že včeraj. A zaradi napake pri navigaciji izgubila vso prednost in zaostanek zmanjšalale za pet sekund.

Zaradi tega sta danes, tudi malo z jezo to dodobra nadoknadila. Z drugo etapno zmago sta zaostanek skoraj izničila, a do konca ostajajo še štiri etape!

Afriški lev Pero

Peter pravi: “Danes je šlo tako, kot sva si zamislila. S Thorstenom počasi postajava uigran par. Sva enako močna, zato se lahko menjavava na klanec in tako nekatere segmente premagujeva skoraj neverjetno hitro. Etapo sva sicer začela taktično in skoraj uro vozila z vodilnima, a kmalu mi je bilo dovolj. Če sva hotela nadomestiti razliko, je bilo treba napasti. Sam sem po kaki uri potegnil in naredil razliko. Ko sem jim ušel iz vidnega polja, je napadel še Thorsten in niso mu sledili. Malo sem spustil, da me je dohitel, potem pa sva delala še slabe tri ure, da sva si povrnila cca osem minut. Vsekakor ni lahko in za minute je treba pač delati ure. Zdaj veva kje sva in v nadaljevanju se ne bova zadovoljila samo z uvrstitvami.”


Ga ni čez Zipvit šejk na cilju. Če je bil dober v Afriki, pomaga tudi pri prečenju Alp.

Vodilni master in mešani pari meljejo naprej

Še vedno neporaženi so Italijana Massimo Debertolis in Andreas Laner (Wilier force 2) ter Sally Bigham in Ben Thomas (Topeak Ergon Racing 3), oba Velika Britanija.

Kaj pa Bicikel.com prek Alp?

Primož Lindič in Matej Kainz sta med elito še naprej suverena in v skupni razvrstitvi za rep držita trideseterico. Tudi danes sta končala na tridesetem mestu, devetindvajseto mesto se jima je izmuznilo za tri minute.


Slovenski trio na Transalpu. Peter v majici državnega prvaka!

Četrta etapa

Trije resni prelazi so na jutrišnji trasi od Livigna do Bormia. Passo Alpisella, Döss Radond in Bocchetta di Forcola. Skupaj bo potrebno premagati 73,55 km in 2573 višinskih metrov.

Vrstni redi

www.bike-transalp.de

Foto Urban Vesel

Preberi še:
Transalp: V drugi etapi zmaga dvojca Vesel – Damm
Transalp: Lakata in Hynek na uvodni etapi do zmage

 

Sledite nam