7. junija 2012

Matjaž Budin in Blaž Pristovnik na nemški etapni dirki, po dveh od štirih etap Budin 19., Pristovnik 59. med 300 nastopajočimi v moški kategoriji.

Na štiridnevni etapni dirki v Nemčiji imamo tudi letos predstavnika. Matjaž Budin in Blaž Pristovnik sta sicer člana kluba MBK Črni Vrh oziroma ekipe Orbea Geax, tokrat pa nastopata pod imenom Idrija Alpine town of the year 2011. Spremlja ju Jernej Sobočan, ki takole poroča po prvih dveh dneh:

Prva etapa Sonthofen-Pfronten, sreda (73 km, 2758 v.m.)
Prva etapa je za nami, Matjaž Budin je zasedel 19. mesto s 14 minutami in 50 sekundami zaostanka za zmagovalcem etape Christophom Sauserjem. Blaž Pristovnik je prišel v cilj kot 64. s 36:46 zaostanka.
Budin: “Začetek etape je potekal slabše, kot sem pričakoval, potem se mi je na drugem vzponu odprlo. Nato sem vozil skupaj s Karlom Plattom, ki je bil na koncu 10. Na predzadnji klanec me je ponovno začelo malo zmanjkovati in Platt se mi je odpeljal, jaz pa sem nadaljeval v svojem ritmu do cilja. Za jutri upam, da bo šlo dobro že od štarta in da zaključim v petnajsterici.”
Pristovnik: “Danes se preprosto nisem počutil dobro. Začel sem sicer dobro, ampak me je potem kmalu zmanjkalo. Želja je bila držati eno izmed hitrih skupin v odspredju, ampak ni šlo. Jutri si želim boljšega počutja in potem bo tudi rezultat boljši.”
Jerry: ”Fanta sta oddirkala tako, kot smo se pogovarjali pred etapo. Škoda, da je Budina malenkost zmanjkalo na predzadnji klanec. Platt, s katerim sta vozila skupaj večino etape, je na koncu uspel ujeti skupino pred sabo in zasedel 10. mesto. Blaž je vzel dirko predvsem za trening in je skozi celo etapo odplačeval dolg, saj se mu še precej pozna pomanjkanje treninga zaradi poškodbe na začetku sezone.”

Druga etapa Pfronten – Lermoos, četrtek (78 km, 2295 v.m.)
Druga etapa je potekala podobno kot včerajšnja prva. Budinu žal ni uspelo držati prve skupine na klance in je zaključil na 21. mestu. Blaž je imel boljši dan in je zasedel 54. mesto. Današnja etapa je bila sicer daljša kot prva, ampak z manj vzpenjanja. Jutri je etapa do Seefelda precej krajša, višincev bo pa kar enako kot danes. Pričakujemo hitro in težko etapo.
Matjaž: “Danes je šlo 50. km dobro, vozil sem v drugi skupini, 2 minuti za vodilnimi. Na predzadnem strmem klancu me je začelo zmanjkovati in nisem uspel več držati skupine. Na spustu sem nato še nekaj prehiteval in končal na 21. mestu. Jutri se borim naprej, da zadržim to pozicijo ali pa še kaj pridobim. Glede na to, da bo krajša etapa, pričakujem da me na koncu ne bo pobiralo in se prebijem še kaj višje.”
Blaž: “Danes je bil bistveno boljši dan zame kot včeraj. Profil mi je kar ustrezal, le par strmih klancev mi je povzročalo težave. Jutri nas čaka kratka etapa in po prvem vtisu nas čaka kar nekaj strmega vzpenjanja. Želim si takšnega dneva kot danes in tudi uvrstitev bi morala biti podobna.”

Budin je po dveh etapah na 19. mestu skupne razvrstitve med tristo nastopajočimi v moški kategoriji.

Vrstni red druge etape – moški
1. Christoph Sauser (Švi, Specialized) 3;05:39
2. Matthias Leisling (Nem, Black Tusk) +0:13
3. Markus Kaufmann (Nem, Centurion Vaude) +0:28
4. Daniel Geismayr (Avt, Centurion Vaude) +0:31
5. Thomas Dietsch (Fra, Bulls) +0:33

21. Matjaž Budin (Slo, Idrija Alpine town of the year) +8:20
54. Blaž Pristovnik (Slo, Idrija Alpine town of the year) +24:23

Skupna razvrstitev – moški
1. Sauser 6;11:26
2. David George (JAR, Nedbank 360life) +1:56
3. Dietsch +2:56

19. Budin +23:06
59. Pristovnik +1;01:10

Vsi vrstni redi

www.bike-transgermany.de

Na uvodni fotografiji štart sredine prve etape v Sonthofnu s slovensko dvojico v spodnjem levem kotu, foto Craft Bike Trans Germany/Peter Musch.

Sledite nam