Rémi Thirion
1. februarja 2021

Zaključuje se eno najbolj zanimivih obdobij gorskokolesarskih prestopov. Thirion in Giant Factory Off Road Team, Mélanie Chappaz in The Brigade, Jackson Goldstone k Miranda Factory, Andreas Kolb pa s Continental Atherton.

Rémi Thirion

Enaintridesetletni Francoz je po razhodu z ekipo Commencal / Muc Off novo sredino našel pri ekipi Giant Factory Off Road Team. Tretjeuvrščeni na svetovnem prvenstvu 2020 in drugi na dirki svetovnega pokala v Mariboru ima odilčno rezultatsko popotnico za sezono 2021. @remithirion.

Jackson Goldstone

Mladi Kanadčan bo prvo spustaško sezono med elitno mladinsko konkurenco izkusil v ekipi Miranda Factory Racing. Pridružil se je trem mladim Portugalcem: Tiagu Ladeiri, Emanuelu Pombu in Nunu Reisu. Goldstone že ima izkušnje z velikih tekmovanj, saj je že osvojil spustaško serijo Crankworx in zmagal na iXS Rookies Championships. Vprašanje je le, ali bo Jackson še na kolesu znamke Trek, saj ga ameriški proizvajalec podpira že nekaj let, ali bo vozil kolo znamke Scott, ki je bil lansko leto opremljevalec ekipe Miranda. @jacksongoldstone.

Mélanie Chappaz

Svetovna mladinska prvakinja v spustu iz leta 2017 se je pridružila ekipi The Brigade. Tam je Francozinjo čakalo presenečenje v obliki novega kolesa za spust znamke Production Privée. @melanie_chappaz.

Andreas Kolb

Avstrijec, ki je v preteklih sezonah nastopal za ekipo Gamux Factory Racing, je prestopil v ekipo Continental Atherton in se pridružil Geeju, Rachel, Danu ter Mille Johnset in Charlieju Hattonu. @andreas_kolb66.

Ekipe UCI za leto 2021

Seznam spustaških in XCO ekip za najdeš na uci.org, tam boš naletel tudi na slovensko ekipo Unior – Sinter, katere člani v letošnji sezoni bodo Tanja Žakelj, Jure Žabjek in Žak Gomilšček. Več o ekipi izveš kmalu.

Naslovna fotografija Giant

Preberi še

Phil in Propain, Emily na Canyon, Jernej k Orbei
Johansen za Ibis, Misser k Mondrakerju
Danny k Nemcem, Ángel k andorski znamki

Sledite nam