2. aprila 2018

Nova sezona v seriji SloXcup, slovenskem pokalu v krosu, se je zopet začela v Vrtojbi. Pri moških na vrhu italijanski tris z lanskim zmagovalcem Colledanijem na čelu.

Nova sezona v seriji SloXcup, slovenskem pokalu v krosu, se je začela z že 21. izvedbo XC Griči v Vrtojbi, sedmo v izvedbi kluba Deš Fleš.

Sedem krogov dolgo moško člansko dirko s kar 91 nastopajočimi je tako kot lani dobil Italijan Nadir Colledani (Bianchi Countervail) s 47-sekundo prednostjo pred drugouvrščenim rojakom Lucom Braidotom (CS Carabinieri). Tretji je bil italijanski prvak Gerhard Kerschbaumer (Torpado Gabogas) z minuto in 6 sekundami zaostanka za zmagovalcem. Trojica je vozila svojo dirko in se po dveh krogih ustalila na teh položajih.

V cilj sta jim sledila Čeh Matej Prudek na 4. (Gapp System – Cabtech) in Italijan Mirko Tabacchi (CS Carabinieri) z dvema minutama in 38 oziroma 49 sekundami zaostanka. Deseterico pa je zaključil najmočnejši domači tekmovalec Rok Naglič (Calcit Bike Team), ki je zaostal 4 minute in 7 sekund.


Nadir Colledani

A sredi dirke je bilo že videti, da mi Naglič lahko svoj domači primat nepričakovano predal dosti starejšemu kolegu. Rok je namreč začel na 5. mestu po prvem krogu, a potem hitro zdrsnil do 15. mesta. Iz ozadja pa se je s štartno številko 62 v svoji prvi dirki v krosu prebijal Tadej Valjavec (KK Kranj) in hitro prišel na rob dvajseterice. A Rok se je zbral in pridobil še nekaj mest, Tadej pa se je prebil že do petnajsterice in na koncu še nekaj mest izgubil ter končal na 19. Vseeeno čestitke za XC krst!

Tanja Žakelj (Unior/Devinci Factory Racing) je dobila dirko članic pred Italijankama Giorgio Marchet in Mariko Tovo (obe Team Rudy Project XCR). Obe sta prišli v cilj znotraj minute za Tanjo. Tanja je slabše začela, a v drugem krogu prehitela Italijanki.


Najhitrejša dekleta s Tanjo na vrhu

Vrstni redi

Z udeležbo približno 530 kolesarjev iz 19 držav je dirka podrla vse rekorde krosov v Sloveniji, verjetno pa tesno zaostala za lanskim Kras krosom. Bo treba za zgodovino natančno prešteti udeležence obeh.

SloXcup se bo že 22. t.m. nadaljeval v Završnici.

www.sloxcup.com

Fotografije  Mateja Pelikan

Sledite nam