12. maja 2013

Miran Vauh zmagovalec močne mednarodne dirke v spustu v Istri pred Wynom Mastersom in Benjaminom Torranom, Zarja Černilogar tretjič zapored.

30-letni Velenjčan Miran Vauh je veliki zmagovalec pete izvedbe downhilla Buzet v hrvaški Istri. Po četrtem času v dopoldanskih kvalifikacijah (morali bi jih izvesti že v soboto, pa je bila proga takrat izredno razmočena) je bil v finalu za 29 stotink hitrejši od zmagovalca kvalifikacij, Novozelandca Wyna Mastersa. Tretje mesto je osvojil mladi Francoz Benjamin Torrano, drugi iz kvalifikacij.

Vauh je bil lani tu drugi, glede na rang dirke in konkurenco pa bi se celo lahko reklo, da je to njegova najpomembnejša zmaga doslej.

Pred petouvrščenega Žigo Pandurja se je uvrstil še italijanski prvak Lorenzo Suding. V prvo deseterico se je od Slovencev na 9. mesto uvrstil še slovenski prvak, mladinec Jure Žabjek. V kvalifikacijah je bil celo tretji najhitrejši, na koncu pa se je moral zadovoljiti z zmago v mladinski konkurenci.

Zarja Černilogar je brez večjih težav zmagala tretje leto zapored (če preskočimo leto 2011, ko dirke ni bilo).

Andrej Turk je dobil dirko kategorije master, Dejan Lotrič pa je bil najhitrejši med amaterji. Pa res, vse slovenske zmage …

Dirka je poleg točk UCI druge kategorije prinašala še točke za slovenski in hrvaški pokal.

Na uvodni fotografiji barvno neusklajeni (je do finala očitno umazal vse druge hlače), a hitri Miran Vauh že blizu cilja. Foto Vanja Kodermac
Sledi več fotografij ter video izjave najhitrejših.

Results DH Buzet 2013 (UCI C1)

Sledite nam