12. marca 2017

Maja Wloszczowska zmagovalka v Milanu na griču La Montagnetta. Tanja Žakelj zadovoljna z začetkom.

Maja Wloszczowska zmagovalka v Milanu na griču La Montagnetta. Tanja Žakelj zadovoljna z začetkom.

Na drugi dirki Internazionali d’Italia je Maja Wloszczowska (Kross Racing) zmagala tudi z malo sreče. Najbolje je sicer štartala Švicarka Alessandra Keller (Radon Factory Racing), ki pa je na sredini dirke imela rahlo krizo, kar je izkoristila Poljakinja in prevzela vodstvo, ki ga ni izpustila do cilja.

“Na začetku sem imela nekaj težav z visokim tempom. Zato sem poskusila voziti svojo dirko. Tako sem ujela Alessandro in jo tudi prehitela. Ta teden sem se dobro počutila in sem si upala misliti na zmago. Nisem pa bila prepričana v njo do konca, saj je tu kar nekaj deklet, ki se vozijo v prvo deseterico v svetovnem pokalu.”

Tretja je bila v cilju Jolanda Neff (Kross Racing), ki se je zanj borila z Kathrin Stirnemann (Radon Factory Racing), še dve Švicarki torej. Evropska prvakinja je po dirki povedala, da je v zaostanku s treningom, saj je jeseni spet začela študirati in še ni uspela uskladiti obeh obveznosti. Zaradi tega je bila z rezultatom kar zadovoljna.

Tanja Žakelj se je pripeljala na peto mesto z minuto in 46 sekundami zaostanka. To je precej boljši začetek sezone kot lani, ko je bil njen zaostanek na prvih dirkah sezone večji. Še posebej je to razveseljivo, ker so v Milanu nastopila trenutno najmočnejša dekleta. Manjkala je samo Gunn Rita Dahle Fleesja, ki je trenutno na cestni dirki z norveško reprezentanco.

Tanja po dirki: “Lepa dirka, zame posebna že zato, ker je bila moja prva v sezoni, pa še stisnjena je v park sredi mesta. Na majhno območje, zato je zelo zavita s strmimi klančki. Veliko pospeševanaj torej, kar mi ni pisano na kožo, a sem bila zelo pozitivno presenečena, kako mi je šlo. Po štartu sem držala priključek, bila sem motivirana in sem po štartu z nekaj rezerve vso dirko držala pozicijo. Zadnji krog sem bila že zelo blizu Neffove in Stirnemannove. Zadvoljna sem, saj za močnimi tekmicami, ki bi bile pri vrhu tudi v svetovnem pokalu, nisem zaostala veliko.”

Med moškimi je zmagal Švicar Florian Vogel (Focus XC) pred Francozom Maximom Marottom in Nemcem Manuelom Fumićem (oba Cannondale).

www.internazionaliditaliaseries.it

Fotografiji Michele Mondini

Sledite nam