12. aprila 2017

Ergaver začel dirkaško sezono, Bajka Jože, Parenzana, Završnica, Kamniški kros, B4X, Jarun Jam, Dust Lust, Lukas Bikes vabi, aktualnih 10 in Luža 2017.

Mitja Ergaver

Svetovni prvak v 4krosu je tekmovalno sezono pričel na Azurni obali. Ali se je sezona začela po pričakovanjih, si preberi na lokalne-ajdovscina.si. Slediš mu lahko tudi na facebooku.

Varuh narave

5. aprila je skupina nevladnih organizacij za trajnostni razvoj, ki jo sestavljajo predstavniki Planinske zveze Slovenije, Ribiške zveze, Lovske zveze, Turistične zveze, Čebelarske zveze in Kinološke zveze Slovenije, na novinarski konferenci javno podpisala Predlog za vključitev varuha narave v Zakon o ohranjanju narave. Več izveš na pzs.si.

Parenzana

Pri založbi Sidarta je izšla knjiga Janka Ferka – Parenzana – Po poti stare železnice od Trsta do Poreča. Več na sidarta.si.

{loadposition inside}

KK Završnica

Letna liga Valvazorja se je začela konec meseca marca. Letos je v načrtu 7 vzponov – 1 vzpon na mesec. Za več informacij pa kkzavrsnica.si

Kamniški kros

Iz Calcit Bike Teama sporočajo, da je za 20. Kamniški kros skoraj vse nared. Ne verjameš? Preveri na calcit-bike.com

B4X

Ne pozabi! 23. aprila se s prvo dirko v Ajdovščini prične B4X pokal. Več o ajdovskem dogodku na progi v športnem parku Pale pa tukajle

Najskupnost

… zakoni pa še naprej neživljenjski. O gorskem kolesarstvu, nedavno končani delovni akciji in še čem razpreda Blaž Močnik v Delu. (celoten članek je na voljo le naročnikom)

Jarun Jam 17

V Zagrebu, ta vikend, 15. aprila – Jam z BMX in gorskimi kolesi. Več o dogodku na facebooku

Zadar Outdoor Festival

V nedeljo 30. aprila bo prvič na sporedu Zadar MTB Cross Country. Prijaviš se lahko na zadaroutdoor.com, celotno festivalsko dogajanje pa spremljaj na facebooku.  

Bajka Jože

Jože Zupančič je na radiu Krka predstavil BajkaFest. Seveda je prišel v studio s stilom – s kolesom po stopnicah vse do tretjega nadstropja. Intervju in Jožetove spretnosti – tukaj

Na naslovni fotografiji naš Mah in Zupančičev Jože. Foto Aleš Jazbec, mediale.si 

Veliki test koles

in kolesarski vikend pod Pohorjem. Vabi Lukas Bikes. Več si preberi na tem letaku

Dust Lust NW

Ekipa Pici Bici je želela v sezono 2017 vstopiti s še eno dirko – Dust Lust North West, a so se stvari obrnile nekoliko drugače. Premierne dirke letos ne bo, bo pa zagotovo v letu 2018.

2. Prvomajski MTB Maraton

BK Novigrad 1. maja prireja rekreativni gorskokolesarski maraton z dolžino 38 kilometrov in s 590 višinskimi metri vzponov. Dodatne informacije in prikaz proge na facebooku

5. XC Maraton Crikvenica

14. maja. 5. izvedba. Tudi za točke hrvaškega pokala. Dve dolžini – 72 in 54 kilometrov. Več

mtb.hr o Makedoniji

Na sosednji strani si lahko prebereš o prvem UCI legalnem kolesarskem vzponu v Makedoniji. Klik.

2Islands on 2Wheels

BBK Orlov Krug in BK Kairos v sodelovanju z mestom Trogir 23. aprila organizirata gorskokolesarski maraton. Tudi za točke hrvaškega pokala. Več na bk-kairos.hr.

Doc. dr. Borut Fonda

Na Kineziolog.si intervju s strokovnjakom s področja nastavitev kolesa. Priporočamo.

Makadamkar ali kroser

Braco v Poletu razloži razliko med kolesom za ciklokros in makadamkarjem oziroma gravlerjem. Preberi.

Luža

Ni kolesarska, je pa tradicionalna. Luža 2017, že dvanajsta izvedba po vrsti. Na Krvavcu, 15. aprila. Te mika? Klik
Osveženo: Luža odpovedana!

AJM Time Ride

Tista kolesarska prireditev, kjer se na progi pomerijo dvo-, tri- ali štiričlanske ekipe, z bojem za najboljši povprečni čas. Prijave so že odprte. Dirka, ki ni dirka, a je vseeno dirka, pa bo na sporedu čez dober mesec dni – 28. maja. Več na timeride.si.

Sledite nam