pofurajmo kočevsko
30. maja 2023

Ta konec tedna festivalček furanja in druženja v MTB trail centru Kočevje. Popolno urejeni traili čakajo.

Sploh še znaš našteti vse slovenske “trail centre”? Kar nekaj jih je, v raznih oblikah, vsak s svojimi posebnostmi. Ampak MTB trail center Kočevje v Dolgi vasi je bil prvi, ki se je lotil gradnje legalnih poti v takšnem obsegu.

In takoj so prišli tudi dogodki. XC Kočevje so minuli konec tedna izvedli že desetič, za ta konec tedna pa pripravljajo še vikend festival Pofurajmo Kočevsko.

Pofurajmo Kočevsko je pred leti pomagal postaviti MTB trail center Kočevje na slovenski gorskokolesarski zemljevid, saj so ga že prirejali med leti 2016 in 2019. Zamisel je preprosta – furanje in druženje.

Od zadnje izvedbe je v trail centru veliko novega, saj vsako leto dodajo kak trail in tudi ponudbo v izteku. Čeprav so letos že delali nekaj vikendov, temu lahko rečemo tudi otvoritev sezone.

Dogodku bodo dodali še nekaj zabavnih dejavnosti – naprimer s selfiji ob označbah boste dokazovali, na koliko trailih ste bili, in tako osvajali nagrade. Pa še kaj. Saj telefončke imate vedno s seboj, že zaradi varnosti, kajne? Po vseh trailih vas bo lovil tudi zaresen fotograf.

Še ugodnosti

Dnevna vozovnica za shuttle bo ta vikend po 40 evrov. Traile lahko uporabljate brez vinjete.

Podrobnosti bodo do petka dodajali na Facebook dogodek

Vsi obiskovalci trail centra veste, da so poti vedno zgledno urejene, za dogodek pa bodo dobesedno zma-ni-ki-ra-ne!

Pride tudi mtb.si van, tako da tišine v vznožju centra ne bo!

Za prebrati iz zgodovine

Kočevska? Pofurana, drugič!
Pofurajmo Kočevsko #3
Pofurajmo Kočevsko, četrtič

Sledite nam