16. decembra 2018

Mitja Tancik in Gregor Dimic skbita za pripravljenost nastopajočih na etapni dirki po kvarnerskih otokih. Tudi s pomočjo nove spletne strani.

Zakaj sploh imeti načrt treninga? To je osnovno vprašanje, ki se ga loteva nova spletna stran tancacoaching.com (glede na ciljni trg le v angleškem jeziku). In se nato posveti različnim oblikah “coachinga”, treninga s trenerjem, v tem primeru na daljavo.

Pri takšnem sodelovanju med športnikom, poklicnim ali ljubiteljskim, trener za stranko pripravi načrt treninga in nato sledi njegovemu izvajanju, po potrebi pa ga tudi prilagaja.

Za znamko Tanca Coaching stoji Mitja Tancik, znan kot trener tekmovalcem v domžalskem klubu Energija, s trenerskim delom pa je začel že prej, leta 1997 pri takratnem ŠD Sokol Domžale. Poleg dela s “svojimi” v domačem klubu je preko One on One coachinga že sodeloval z več kot sto kolesarji.

Mitjeva desna roka je Gregor Dimic, ki je zrasel v Energiji in se poleg dirkanja že pri 19 letih lotil dela z mladimi.

Mitja in Gregor sta tudi partnerja na etapnih dirkah, na katerih nastopajo dvojice. Najopaznejši so njuni uspešni nastopi na dirki 4 Islands po Krku, Rabu, Cresu in Lošinju in tako je tudi prišlo do ideje o sodelovanju s to vse bolj priljubljeno etapno preizkušnjo.

Prireditelji so ugriznili in Tanca Coaching je odslej uradni coaching dirke Mitas 4 Islands. Na svoji spletni strani so dodali gumb Priprave (Preparation), kjer udeleženci izvedo, zakaj sploh ni slaba zamisel, da se na štiri otoke načrtno pripraviš.

“Način sodelovanja je odvisen od želja športnika,” pravi Mitja. “Pri delu pa je pomembna njegova starost, spol, dosedanji trening, cilji in seveda tudi to, koliko časa ima za trening.”

Mitja in Gregor s športnikom sodelujeta preko platforme Training Peaks in z njim komunicirata preko spleta. Trener tako čim budneje bdi nad izvajanjem programa – pri individualnem treningu to pomeni vsakodnevno posvetovanje, pri programu “advanced” pa tedensko.

Mitas 4 Islands je prihodnje leto na sporedu od 9. do 13. aprila, čez manj kot štiri mesece torej, zato trenerja iz Tanca Coachinga ne računata, da bosta imela že prvič prav veliko strank. Imata pa zamisel o kampu v Baški s predstavitvijo prologa in prve etape. Vas obvestimo!

www.tancacoaching.com
www.facebook.com/Tancacoaching

4islands.hr/preparation

Foto Andrej Čubra

Sledite nam