9. januarja 2013

V nedeljo štart serije na ski bajkih. Po 4. in pred 5. krogom zimske lige. Rajd vabi v Španijo. Foto zgodba z enduro ilegalca. Spet mojstri špertplate.

Ski bike letos s serijo
Po lanskem poskusnem tekmovanju s ski bajki (pojem po naših pravilih zajema vse, kar se pos smegu pelje po smučeh, vodi pa se ga s krmilom) se to nedeljo na Soriški planini začenja serija štirih tekmovanj. Po Voglu in Rogli se v marcu vrne na Soriško planino.
Prijave do 10. ure, prvi nastop ob 12. in drugi ob 13.30.
Prireditve na facebooku
Lanska reportaža na mtb.si

Na uvodni fotografiji eden od “skibajkerjev” z lanske tekme na Soriški planini. Spoznaš darovalca organov za ta ski bike? Foto Kustex Mike.

Zimska liga z Drenove v Štinjan
Z zimsko ligo je tako, da morate pozorno spremljati naše okence “Bliža se”, saj preizkušnje hitro odpovedujejo in napovedujejo nove.
Četrta je bila minulo nedeljo na Drenovi nad Reko. Zmagal je heroj zimske lige Saša Vidović (BK Buzet) pred Tržačanom Marcellom Soppanijem (Cottur) in Ivico Biondićem (Adrenalina). Sledila sta Slovenca Marko Škarja (Energijateam.com) na 4. in Aleš Rijavec (KD Melamin) na 5. mestu. Vodilni v razvrstitvi Janez Dejak (Energijateam.com) je bil tokrat 7. Nove lestvice pa še nismo videli.
Peti krog bo to nedeljo v Štinjanu pri Puli.
FB skupina Zimske lige

Na toplo v Španijo
KD Rajd vabi na DH/frirajd počitnice, lahko jim rečete tudi priprave, na katerih se bodo med 5. in 12. februarjem na toplem in suhem v Malagi v Španiji pridružili Britancem. Več v temi na Tabli

Še ena z ilegalca
Foto zgodba z anduro druženja, ki je minuli petek in soboto potekala v … blog.bike-park-slovenia.com

Spet prihajajo Masters of dirt
Spektakel motokrosistov in kolesarjev prostega sloga (in še koga) se po dveh letih 1. aprila 2013 vrača v ljubljanske Stožice. Med mtbajkerji so na seznamu ekipe MoD še vedno Andreu Lacondeguy, Martin Söderström, Yannik Granieri, Sam Reynolds in drugi mojstri, pa tudi BMX in MX jezdece radi pogledamo. Le da verjetno zopet do zadnjega trenutka ne bomo vedeli, kdo bo zares nastopil (prvič je bil to Lacon). mastersofdirt.com

Sledite nam