1. maja 2013

Budin in Zupanova pod vrhom v Vodicah, Blaža druga na Tirolskem, skoraj obglavljeni kolesar, Novice o parkih, anketa SKM o krajah, Adria bike maraton Plitvice.


Budin 8., Zupanova 2. v Vodicah

Zmagovalca nedeljske 15. izvedbe mednarodnega krosa v Vodicah na Hrvaškem sta Poljak Adrian Brzozka (JBG-2) in domačinka Andrea Kiršić (Keindl Sport). Pri članih se je z 8. mestom in 6 minutami in 20 sekundami zaostanka za zmagovalcem dobro odrezal Matjaž Budin (Orbea Geax), na mestih od 12. do 14. so sledili še trije slovenski kolesarji Rok Korošec, Boštjan Hribovšek (oba Calcit bike team) in Lenart Noč (Uni team-Cult). Pri članicah je bila druga Ana Zupan (Energijateam.com), četrta pa Tina Perše (Calcit bike team).
Makedonec Jovan Jovanoski je v dirki mladincev ukradel predstavo drugouvrščenemu Gregorju Krajncu in tretjeuvrščenemu Petru Zupančiču (oba Calcit).
Vrstni redi (PDF)

Na uvodni fotografiji Andrea Kiršić, foto Robert Ciglar/adventure.si

Blaža druga na Tirolskem
Blaža Klemenčič (Calcit bike team) je na nedeljskem krosu C1 v okviru festivala v Haimingu na avstrijskem Tirolskem zasedla drugo mesto z zaostankom sedmih sekund za zmagovalko, Poljakinjo Majo Wloszczowsko (Giant). Tretja je bila Švicarka Esther Suess 6 sekund za Blažo. Vrstni redi

Naj-viralno
Najbolj opažena objava na facebook strani mtb.si doslej je od minulega petka. Seveda negativna in konfliktna: Kolesar skoraj ostal brez glave – jeklena vrv razpeta čez gozdno pot.

Slovenske novice o parkih
Prav tako s strani slovenskenovice.si pa še ena torkova pozitivna izpod tipkovnice Staša Ivanca o mtb parkih. www.slovenskenovice.si

Anketa o krajah
Slovenska kolesarska mreža je objavila anketo o krajah koles. kolesarji.org

Adria bike maraton
Nekaj novega v hrvaškem koledarju – 16. junija maraton na Plitvičkih jezerih. www.adriabikemaraton.com

Sledite nam