21. septembra 2011

Ni se nam čisto zmentosalo. Tudi: Zasavci vladali v maratonskem DH v Brixnu, Blaža in Urban diskvalificirana na Madžarskem, šprinterji na tromostovju, Rutar na MX XC, turni pa pri Rozki.

Blegoš, trinajstič
Zmagovalca nedeljskega 13. vzpona na Blegoš sta Tanja Žakelj in Marjan Jauk pred dvema prijateljema iz Ganesha Teama, Iztokom Dogšo in Markom Čretnikom. Preverite težo Marjanovega plezalca v poročilu na “sorodni strani”.

Na uvodni fotografiji Tanja Žakelj ob prihodu na Blegoš, foto sdmh.si.

Lovše na Rašici v 13:22
Ena mikro, a klasičnih mtb prireditev je kronometer na Rašico, ki so ga v soboto izvedli že šestnajstič. V motivacijo (ali pogubo) pri naslednjih vzponih iz Sela naj vam bo zmagovalni čas Mateja Lovšeta 13:22. Pri dosežku gotovo pomaga tudi to, da je cesta zdaj prav do doma pod vrhom primerna tudi za BMW M3, je bil pa zato v prvem delu nasut nov pesek. Poročilce, fotogalerija

AA Hillclimb Cup
Nedeljski vzpon na Dobrač nad Beljakom je bil prijetno zmeden finale pokala Alpe-Jadran. Slovence so zastopali Calcitovci, vrstnih redov pa ni. Pol se pa pejmo. www.radsport.at

Zasavci razbili maratonski DH v Italiji
Ekipa MTB Trbovlje/Specialized, okrepljena z Mihom Halzerjem (KD Hrastnik), je minuli konec tedna osvojila maratonsko dirko v spustu s skupinskim štartom nad Brixnom na Južnem Tirolskem. Po več kot 1000 v.m. spusta in 26 minutah je bil v cilju prvi Halzer, minuto za njim na drugem mestu Matej Drnovšek. Jan Cestnik je bil 5., Andraž Jeršin 7., Žiga Živoder 16. in Seba Zmrzljak 22. med 147 uvrščenimi.
Sicer podeljujejo posebno nagrado tudi tistemu, ki je šel najhitreje navzgor + navzdol, ampak tega se Zasavci niso šli. Kraljevski naslov je šel Nemcu Maxu Schumannu, ki je bil v cilju spusta tretji.
Vrstni red navzdol

Blaža in Urban DSQ na Madžarskem
Na nedeljski mednarodni dirki v krosu v Veszpremu na Madžarskem (UCI C2) je bil Rok Korošec 2. med mladinci, Boštjan Hribovšek (oba Calcit bike team GT) pa 9. med Elit férfi – člani.
Zmagovalko med članicami Blaža Klemenčič so skupaj z mlajšim članom Urbanom Ferenčakom diskvalificirali. Ker sta bili kategoriji hkrati na progi, sta po srečanju nekaj krogov opravila skupaj, kar ni bilo po volji glavnemu sodniku. Kateri člen pravil podpira njegovo odločitev, morda izvemo po pritožbi.
Poroča Calcit

Šprinterji na tromostovju
V petek so se sredi Ljubljane na 100 m dolgi progi spet spoprijeli najbolj eksplozivni tekači in kolesarji. Kolesarska aduta sta bila prava, saj sta v finalu zmagala kolesarja – Tanja Žakelj pri ženskah, pri moških pa je Boštjan Hribovšek z novim rekordom proge 10,07 premagal atleta Gregorja Kokalovića (10,55). Tanja je v predtekmovanju izločila Nino Homovec, Hribovšek pa Roka Korošca ter dva cestna kolesarja.

Rutar na stopničkah tudi na motorju
Kot smo že poročali, je Nejc Rutar zaradi obveznosti izpustil finale evropske DH serije iXS v Franciji, zato pa je našel čas za udeležbo na nedeljski dirki slovenskega motociklističnega vzdržljivostnega “crosscountry” pokala v Orehovi vasi. Nejc je v dirki nelicenciranih tekmovalcev v kategoriji glede na tip svojega motorja zasedel 3. mesto. Njegov nekdanji DH kolega Simon Marčič je bil v dirki licenciranih tekmovalcev istega razreda četrti.
“Zabavno dirkanje, dirka je dolga dve uri, vmes je treba tankati. Tudi padel sem dvakrat. Zdaj pa moram malo potrenirati v kolesu, da dobim občutek za finale pokala v Mariboru,” pravi Nejc.
Ja, pa zvezdi estrade Filip Flisar in štarterka LaToya sta bila poleg. Več

Turni pri Rozki
“Planinci na kolesih”, v nekaterih krogih znani tudi kot “notranji sovražnik”, so se imeli minuli konec tedna luštno na seminarju na Krvavcu. Malo so se nežno zapeljali tudi po travi, bolj divje pa po urejeni progi na Krvavcu in potem tudi v dolino po “takonfliktni”. Poroča prireditelj TKO Kranj

Sledite nam