26. oktobra 2011

Naslednjo soboto začetek ‘podzemne’ domače serije v ciklokrosu. Film Switch v parku Čelešn’k. Koledar na mtb.si zdaj tudi kronološko. Video Trans-Provence.

Vrnitev ciklokrosa v blato slovensko
Pred dvema desetletjema ga je gorsko kolo potisnilo v blato in pozabo. Zdaj se vrača! To je za kolesarje naporna, za gladalce pa privlačna kolesarska disciplina ciklokros (tako se napiše po slovensko, ne ciclo pa cyclo pa cyklo pa cros pa cross pa kross pa …). Skrajšano CX.
Slovenski kolesarji imajo dovolj slinjenja nad prizori iz tujine. Naši cestni in gorski jezdeci bi se radi pozimi pomerili na malce drugačnih špecjalkah pod seboj in kdaj tudi na ramenih.
Terminov je zdaj nekako šest, lokacije štiri. Izvedba dirk bo osnovna, štartnine nizke … samo da se sope, znoji in valja po blatu!
Prva dirka bo v soboto 5. novembra blizu Ljubljane. Serija bo šla v novembru in decembru tudi na Štajersko, Dolenjsko, Gorenjsko … Na Primorskem je verjetno premalo blata?
Čisto pravih koles je pri nas malo, nekaj pa že. Najdi pametne gume za na navadno špecjalko – bo že šlo, če ne bo pregosto blato. Ali pa se pojavi z gorskim kolesom, tudi to naj bi šlo.
mtb.si naslednji teden pripravi obsežnejšo napoved.

Na uvodni fotografiji mtbsijev Uroš Ložar, pripadnik nove slovenske CX šole, ki se očitno ni nadejal dirk in je svoje kolo že prodal … Foto Grega Stopar.

Switch v Čelešn’ku
V blogu Bike park Slovenia, ki ga v angleškem jeziku pišejo nekje sredi MTB Čelešn’ka, so pred kratkim objavili prispevek s snemanja filma Switch v njihovem parku. Nastopala sta Kristjan Vreček in Filip Flisar. Te dni pa Blaž Tomažin pridno montira. Več

Med krompirjevimi v Urban Roof
V ljubljanskem centru urbanih športov Urban Roof med bližnjimi krompirjevimi počitnicami prirejajo vrsto dejavnosti za vse starosti in znanja. Od ponedeljka 31. oktobra po petka 4. novembra. Tudi BMX je poleg. Več

Koledar mtb.si zdaj tudi kronološko
Imamo tako dobro stran, da jo imamo dejansko veselje razvijat! Priročno novost najdeš v našem koledarju, kjer zdaj lahko vse prireditve znotraj sezone razvrstiš tudi kronološko. To seveda ni zelo uporabno zdaj jeseni, bo pa prišlo prav, ko vnesemo prireditve za sezono 2012.
Koledar 2011 bo še v arhiv in iz njega boste lahko dostopali do poročil, fotogalerij, videov, ki so povezani s posamezno prireditvijo. Povezave so že tam, poglej naprimer v podstran DH Bike park Pohorje.
Če zimo bomo imeli čas praskati po raznih kotičkih strani, o novostih vas obvestimo.

Čez Provanso
Video vrhuncev z enotedenske enduro avanture Trans-Provence od Gapa do Azurne obale je zadnje dni na facebook strani mtb.si požel največ “zgražanja”. Da je pač grozno, kako se imajo nekateri fino. Zato ga prilepimo še semle.

Sledite nam