7. oktobra 2015

Slovenci na urbanem spustu v Srbiji, Specialized s floto koles na dveh prizoriščih, prvenstvo ljubljanskih šol, nagrada za ŠD Pedal, Dixi v Nedelu, Breški gre v Brazilijo, dual Adrijanci, bajk park Vogel …

DH Bukovac

Na startu spusta v Srbiji so bili trije Slovenci. Aleš Virtič zmagovalec, na drugem mestu domačin Korica, le stotinko slabše pa Blaž Holcl na tretjem mestu. Po drugem najboljšem času v kvalifikacijah tretji slovenski predstavnik Tomi Legner ni prišel do cilja. Rezultati in video s čelade Jovana Blešića.

Test the best

Preizkus koles Specialized na dveh lokacijah in nobena ni predaleč. Prva lokacija na Golteh in Menini 17. in 18. oktobra, druga teden kasneje v Samoboru na Hrvaškem. Več o dogodku tukaj.

Po šolskem DP Ljubljane

V torek je KD Rajd v parku Tivoli izvedel prvenstvo ljubljanskih osnovnih in srednjih šol v gorskem kolesarstvu, natančneje v krosu. Po številu in imenih udeležencev (večinoma znana iz pokala mladih, pa še kakšen s ceste) lahko rečemo, da so ga učitelji telesne vzgoje čisto mirno prezrli. Vrstni redi

{loadposition inside}
ŠD Pedal nagrajen

ŠD Pedal, oziroma Pedal Racing Team, je prejel Bevkovo priznanje občine Cekno. Razlog? Desetletje širjenja kolesarskega športa ter promocija turističnih potencialov Cerkljanske regije. Foto dokaz na facebooku. Na zadnji septrembrski vikend so izvedli tudi že deseti TDCM – Tour de Cerkno mountains, zares epsko turo.

Prvenstvo Ljubljane v gorskem kolesarstvu

Včeraj se je pod okriljem KD Rajd v ljubljanskem Tivoliju zaključilo prvenstvo ljubljanskih osnovnih in srednjih šol v gorskem kolesarstvu. Fotogalerija.

Breški na Brasil Ride

Slovensko-italijanska naveza za etapno dirko v Braziliji je v sklepni fazi priprav. Uroš Breški in Cristian Poberai bosta pod imenom Sportful – Djak med 17. in 24. oktobrom tekmovala v osrčju nacionalnega parka Chapada Diamantina na severovzhodu južnoameriške države. Več o goriškem tandemu tukaj.

Dixi v Nedelu

Brez Koroške v Tahitrih ne gre. V Nedelu so se razpisali o Dušanu Štruclu Dixiju, sanjaču ki je dosanjal na ekokmetiji Koroš. Preberi članek.

Dual slalom v Adrijancih

V organizaciji soboškega kolesarskega kluba Kicker paralelni slalom Dušanu Lepoši. Zabava po dirki pa še pozno v noč. Fotogalerija in poročilo na Sobotainfo.com. Uradni video še čakamo, zato si lahko pogledaš le napovednik.

Pofuraj hrib

Ride the mntn Vogel, zaključek poletne sezone. testi koles, furanje, foto in video event in ostale outdoor aktivnosti so pod streho. Utrinki sobotnega dogajanja na fb profilu.

unReal v okviru EOFT

Videli smo že napovednik in zakulisje snemanja.  26. in 27. novembra si film UnReal lahko ogledaš v ljubljanskem kinu Komuna v sklopu European Outdoor Film Tour, kjer bo delal družbo še osmim kratkim filmom. EOFT.

SSWC 2015

Ta vikend v Hakubi na Japonskem svetovno prvenstvo v singlespeedu. Tudi s Slovenci na startu. Poročilo pričakujemo v začetku novembra. Dogodek na facebooku in tukaj.

UBW Split

Urban bike week Split, ulična dirka, ki bi morala biti na sporedu ta konec tedna, je odpovedana. Razlog za odpoved na spletni strani organizatorja.

Gabrin maraton

V Vodicah na jadranski obali osma ponovitev gorskokolesarskega maratona. Zmaga Roku Fržopu. Poročilo in rezultati na strani BBK Orlov Krug.

Sellaronda HERO

Na legendarni maraton, ki bo 18. junija 2016, je prijavljenih kar petdeset Slovencev! Kaj bi slovenski prireditelj naredil za 5000 € štartnin … Sellarondahero.com 

Posvet o Ljubljanskem barju

Se iz posveta o kolesarjenju na Ljubljanskem barju, ki bo 22. oktobra na Vrhniki, lahko izcimi tudi kaj rekreativnega, celo gorskokolesarskega? MTB fura ne rabi hribov, če je pametno speljana. Zlasti za družine, “civilne” turiste, e-kolesa …

Sledite nam