16. februarja 2010

V petek na Koroškem kolesarski veleslalom. MTB na GeaTV. Vauh v intervjuju. Nova trasa XC Vrtejba. dot.Four na DVD. Nova stran Ribn’čanov. Snurfreport. Freeride kamp Kanin. Zimska liga #7 Čepić. XC Ciper in Toskana. Bine v Žurnalu. Peršetova v Calcitu. Logar za volanom. Gracia na SantaCruzu. Fontana, CA.

Tale Vauhova slika je bila nekaj let na zalogi ... (foto kdo že? Klauž?)

Tale Vauhova slika je bila nekaj let na zalogi … (foto kdo že? Klauž?)

dot.Four na DVD

dot.Four na DVD

Pozdrav na novi strani MTB kluba Ribn'čan

Pozdrav na novi strani MTB kluba Ribn’čan

LKM čisti na Cankarjevi v Ljubljani (foto LKM)

LKM čisti na Cankarjevi v Ljubljani (foto LKM)

Prizor z lanskega freeride kampa na Kaninu (foto Outdoor Freaks)

Prizor z lanskega freeride kampa na Kaninu (foto Outdoor Freaks)

Bine Žalohar na naslovnici Žurnala

Bine Žalohar na naslovnici Žurnala

Tina Perše - posrečeno sliko je treba objavit večkrat (foto AD)

Tina Perše – posrečeno sliko je treba objavit večkrat (foto AD)

Cedric ima novo ljubezen, SantaCruz V-10 (foto CG Brigade)

Cedric ima novo ljubezen, SantaCruz V-10 (foto CG Brigade)

Leigh Donovan, zmagovalka DH Maribor izpred desetletja, spet trga (foto Stikman craigglaspell.com)

Leigh Donovan, zmagovalka DH Maribor izpred desetletja, spet trga (foto Stikman craigglaspell.com)

Še pred kakšnim tednom skoraj nismo meli česa za napisat, zdaj pa takole … Očitno se bliža pomlad, čeprav se še ne vidi.

Kolesarski veleslalom ta petek
Le še nekaj dni nas loči od 2. kolesarskega veleslaloma na Bukovniku nad Šentjanžem pri Dravogradu. V petek od 17. ure dalje v štirih kategorijah (če bo le dovolj prijavljenih za vsako): smuči, bord, snowbike/snowscoot in kolo. Prijave še jutri pri El presidentu Kalčiju, informacije tudi na 070 830 626.
Novica od zadnjič >>
Tema na Tabli >>

Turno na GeaTV
Jutri, v sredo 17.2., bodo ob 20. uri na GeaTV predvajali oddajo Podčrtano zeleno avtorja Črta Kanonija na temo gorskega kolesarjenja. Gost bo Peter Šilak iz Komisije za turno kolesarstvo Planinske zveze Slovenije.
Ponovitev bo v četrtek ob 18. uri. Oddaje so pozneje na ogled tudi na spletni strani GeaTV.

Hitri Miri osebno
Zabaven in poučen intervju z državnim prvakom v spustu Miranom Vauhom so objavili na strani njegovega kluba KK Črn trn. Se je kar odprl, če pomislimo, kako težko sicer človek kaj izvleče iz njega. Beri >>

Novi XC Vrtejba začrtan
Pri KK Djak pravijo, da so začrtali potek letošnjega prvega krosa za slovenski pokal, ki bo 11. aprila v Vrtojbi. Glavna novost je, da gre krog v nasprotno smer.

Film dot.Four na DVD
Decembra prvič na velikem platnu prikazani film dot.Four, ki je sredi januarja prispel tudi na splet, je zdaj v omejeni nakladi na voljo tudi na okroglem plastičnem nosilcu iz umetnih mas, imenovanem tudi digitalni video disk ali DVD. Za ogled in hranjenje v polni ločljivosti in za podporo ustvarjalcem boste odšteli cent manj kot 6 evrov. Plošček lahko naročite na na spletni strani dot.Four/mSix >>

Pozor, hude ribe
Eden najbolj dejavnih klubov na področju 4X in BMX dirkanja, MTB klub Ribn’čan iz … ja, Ribnice, je postavil novo stran pod novim naslovom – kkribncan.si >>

LKM z lopatami
Ko je Janez Bertoncelj prevzel mesto koordinatorja kolesarske strategije mesta Ljubljana, ga je na mestu predsednika Ljubljanske kolesarske mreže nadomestil Gašper Žemva. Prinesel je nov gverilski zalet in ga v tej zimi, ko nam snega ne manjka, usmeril tudi v akcije, s katerimi želi LKM mestnim oblastem pokazati, kje in kako zanemarjajo kolesarske steze oziroma jih uporabljajo za odlaganje snega. Z aktivisti so v zadnjem tednu odkopali dva odseka kolesarskih stez na Cankarjevi in Dunajski. Malo obratov pedal za kolesarja, a opaženo in medijsko odmevno.

Kjer ni snega (Snurfi na Mihaelu)
Minuli konec tedna je v slovenski in hrvaški Istri kar gomazelo kolesarjev vseh pasem. SuperSnurfove spustaše pa je odneslo malce severneje na prizorišče nekdanje dirke na hribu Sv. Mihael (tudi San Michele, saj je v Italiji) nedaleč od Gorice. Tudi s kakšnim novim članom, ki jim bo letos pomagal na lovu za visoko klubsko uvrstitvijo. Poroča Boštjan Volf v svojem blogu >>
Video by Ferguson Racing >>
Volf pridno piše tudi za stran nove sponzorske “multišportne” ekipe x3m team, na kateri poleg bajkerjev Volfa in Andree Radačić najdete še štirikolesnega fristajlerja Aleša Rozmana (po novem leti tudi z motornimi sankami) in wakeboarderko Najo Puhan.
SuperSnurfova zimska liga je sicer zaradi preveč resne zime na zimskem spanju.

Frirajderji na snegu
Snežnim “prostim jezdecem” je (tudi) letos bogato postlano s snegom, žal pa pogoste padavine pomenijo tudi plazove. Prepovedati (kot naprimer gorsko kolesarstvo) ali izobraževati? Vzamemo slednje, kajneda!? Idealna priložnost za polnjenje glave z znanostjo preživetja v zasneženih gorah je Freeride kamp Kanin 2010, ki bo ta konec tedna prav tam. Prireditelja: Outdoor Freaks in Actionmama, podrobneje pri obeh.

7. krog zimske XC lige
Zimska liga IPGŽ in sosedov bo v sedmi etapi v nedeljo 21. februarja spet dobrodelna, kot je bila že v prvi v Labinu. Prizorišče bo tokrat Čepić v občini Kršan na vzhodu Istre. Udeleženci bodo (boste) Dejanu Nišandžiću, ki se je poškodoval v prometni nesreči leta 2008, pomagali nekaj korakov bližje kolesu na ročni pogon, ki mu bo pomagalo pri okrevanju.
Razpis >>
Fejsbuk >>

Sunshine Cup + Maremma Cup
Mednarodna predsezonska serija v krosu Sunshine Cup na (grškem) Cipru se začne ta konec tedna v Voroklinih. Nastopili bodo kolesarke in kolesarji iz 25 držav, med njimi Avstrijka Lisi Osl (Central), Švedinja Alexandra Engen, Belgijec Roel Paulissen (Cannondale), Šved Emil Lindgren (Rabobank-Giant), Avstrijec Christoph Soukup … Serijo sestavljajo tri dirke prve kategorije UCI.
Teden dni pozneje se v v Toskani (Ita) začne sedemdnevni Maremma Cup, ki za vrhunske tekmovalce v krosu pomeni predvsem dve dirki UCI v dveh zaporednih vikendih, vmes pa nekaj treninga. Soprireditelj Thomas Frischknecht naj bi privabil Absalona, Schurterja, Sauserja, Vogla, Martineza … in drugi vikend tudi Blažo Klemenčič s kompletno ekipo Felt Ötztal X-Bionic, ki se trenutno mudi na Mallorci.

Bine, mladenič z naslovnice
Bine Žalohar s svojimi mtb podvigi ni prišel veliko dlje od intervjuja na mtb.si, zato pa je s svojim smučanjem (pravzaprav s srečo, da je ušel snežnemu plazu) prišel na naslovnico zadnjega Žurnala. Beri >>

Tina Perše menja “sredino”
Bi rekli, če bi bila fudbalerka. Tako pa menja okolje in predvsem klub. Obetavna mlada gorenjska tekmovalka v krosu, ki je zrastla v domačem KK Završnica, bo od letos nastopala za KD Calcit Kamnik.

J-Lo za volanom
mtbtrbovlje.net je objavila neverjetno novico. Spustaš Jura Logar (Enduro Mulisha) je opravil teorijo za vozniški izpit! Dajmo Juraaa! Avto boš imel itak polovične vrednosti kolesa, tako da ni panike.
Nikdar nismo objavili izteka razvpite revolveraške zgodbe s Pohorja (saj se tam res toliko dogaja, da takšen dogodek pade v pozabo). Na sodišču se je končalo z opravičilom. Jure in Samota revolverašu. Ampak je**ga, vsi živi in vsi nekaznovani.

Cedric na koncu na Santa Cruzu
CG brigada” oziroma neuničljivi francoski DH/4X/FR zvezdnik Cedric Gracia vendarle ne bo nastopal na kolesih Sunn, na katerih je kot smrkavec začel sezono. Jezdil bo na okvirjih Santa Cruz. Med njegovimi opremljevalci je oprema Sram vključno z vilicami Rock Shox, a z zavorami Hope, ter gume Panaracer.
Tema na Tabli >>

Fontaky derbi
Že od začetka januarja je vroče na zimski seriji dirkanja v Fontani v Kaliforniji, kjer se lokalnih herojem pridružijo tudi gostje s hladnejših koncev sveta. V tretjem vikendu 6. in 7. februarja je pri moških Eric Carter spet zmagal v kar treh od štirih disciplin (DH, 4X in Super D), pri ženskah pa je DH dobila že pred časom upokojena Leigh Donovan, zmagovalka DH Maribor 2000. Četrti krog bo ta konec tedna.

Sledite nam