2. novembra 2009

V Ajdovščini bodo krmarili 4X/BMX. Neža in Jerry trenirala na Madžarskem. Sokol 9. Statistika gledalcev sv. pokala ’09, ob progi in pred freecasterjem. Delavnica na mariborski FG. Rok za oddajo podpisov za peticijo.

Neža Knez pozira na progi za BMX v Nagykanizsi

Neža Knez pozira na progi za BMX v Nagykanizsi

Model stare šole Tomo Jeras

Model stare šole Tomo Jeras

Neža z mislimi že v sezoni 2010

Neža z mislimi že v sezoni 2010

Iz kazala novembrskega Sokola

Iz kazala novembrskega Sokola

Še posvet za 4X in BMX
Po posrečenem oktobrskem posvetu vseh, ki sodelujejo v domačem cirkusu discipline spust, prirejajo to soboto v Ajdovščini še posvet za disciplinah 4kros in BMX. Od 16. ure v štartnem nebotičniku. Tema na Tabli >>

Neža & Jerry na Madžarskem
BMX veteran Tomaž Jeras in njegova sotekmovalka v klubu Planet adrenalin Neža Knez že trenirata za sezono 2010. Minuli konec tedna sta izkoristila za skok na progo v Nagykanizsi na Madžarskem (ni tako daleč od Lendave, kot se sliši). Jerry, ki je minulo sezono izpustil zaradi operacije kolena, sicer zdaj trpi bolečine, ampak kaj češ …
Jerry čez približno dva tedna vabi na trening štarta v Kamniško Bistrico, ko usposobijo nova vratica. Sicer mehanska, a s pravo štartno proceduro. “Simbolični prispevek bo evro na dan,” pravi Jerry.

Sokol 9
Novembrska števila revije Sokol prehitela dvojno jesensko številko revije Bicikel, ki jo pričakujemo v naslednjih dneh. V Sokolu št. 9 letnika XII med drugim najdemo:
– Miha Žejn v članku Kolesarski evri o gibanjih v kolesarski industriji;
– Tomaž Kučan, Jaka Jaušovec in foto Grega Stopar na sedmih straneh z drugim delom reportaže s sejma Eurobike;
– Jaka na treh straneh ob dvajsetletnici proizvajalca koles Felt;
– David Črmelj se je z Matejem Mugerlijem pogovarjal o podobnostih in razlikah med cestnim in gorskim kolesarstvom;
– Uroš Ložar je poklepetal z urednikom mtb.si Andrejem Deklevo;
– Luka Zelenik je kolesaril po največjem Kanaru, otoku Tenerife;
– Nataša Prah pa je tokrat skočila na Kum;
– drugo nadaljevanje in konec zgodbe Roka Kovača o uspešnem naskoku Poti kurirjev in vezistov.
Pa seveda še kaj za prebrat.

Statistika gledalcev sv. pokala 2009
Dokopali smo se do uradne statistike obiskov gledalcev na dirkah svetovnega pokala in sv. prvenstvu v sezoni 2009. Spust: Canberra 13.500, La Bresse 12.000, Mt. Ste. Anne in Maribor po 10.000, Ft. William 8.300 in tako dalje. Številke za 4X niso primerljive, saj so imela nekatera prizorišča na isti dan še XCO. Številka za deževno pohorsko soboto je nizka z le 3.000 gledalci.
Skupaj za ves konec tedna (s četrtkom in petkom vred) zmaga SP v Canberri s 45.000 gledalci, sledi trojček sv. pokala na Mt. Ste Anne z 32.000 gledalci, samostojni DH v La Bresse s kar 22.000, uvodni trojček v Pietermaritzburgu z 21.000, XCO+4X Houffalize z 20.000, gravitacijski dvojček Ft. William z 18.500 in na sedmem mestu Maribor s skupno 18.000 gledalci.
Še podatki s spletne televizije freecaster.tv. Do sredine oktobra si je posnetek DH in 4X Maribor ogledalo skoraj 240.000 gledalcev, več jih je pogledalo le prvo dirko v Pietermaritzburgu ter SP v Canberri. Nekoliko nižje je Maribor pri ogledih v živo s 35.368 gledalci za DH in 16.428 za 4X. DH z Mt. Ste. Anne si je v neposrednem prenosu ogledalo kar 92.671, 4X iz Ft. Williama pa 23.013 gledalcev.

V sredo delavnica na mariborski FG
Jutri (v sredo 4. novembra) od 15. ure bo na mariborski fakulteti za gradbeništvo potekala delavnica “Trajnostni promet – upravljanje mobilnosti v mestih”, ki jo fakulteta prireja v sodelovanju z Mariborsko kolesarsko mrežo. Poleg poskusa reševanja mestnih prometnih tegob s kolesom se bodo dotaknili tudi kolesarjenja v naravi, saj bodo podpisovali peticijo za kolesarjem prijaznejšo zakonodajo glede kolesarjenja v naravnem okolju. To so tako kot pregled in drobni servis koles za študente in profesorje zakuhali v trgovini Bike center. Več >>

Štafeta podpore ali peticija
Ta teden gre na ministrstvo za okolje in prostor prva pošiljka podpisov peticije za kolesarjem prijaznejšo zakonodajo. Kar imate podpisanega, torej oddajte na pošto najkasneje v sredo 4. novembra. Podpise sicer lahko zbirate še do konca leta. Več v temi na Tabli >>

Sledite nam