Loose Cycles Leatt akcija
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
2. julija 2014

BMX na novogoriškem betonu, pogovor s predsednikom IMBA Europe, hardcore starci, Dedacciai, Nico Vouilloz, XTR Di2, novosti za 2015, menih, zadnji menjalnik, La Palma …

V nabiralnike in na prodajna mesta je prišla nova številka revije s skoraj 100 % kolesarsko vsebino. Zanimivosti iz sveta gorskega, cestnega in tudi BMX kolesarjenja, iz domačih in tujih logov, novosti za prihajajočo sezono, nasveti za kolesarje – tisti zdravstveni in tisti tehnični. No in še marsikaj drugega! Aja, cena še vedno 3,99 evra.

Hiter prelet tokratne številke:

Aktualne novice, tehnične, tekmovalne, reklamne … Obsežna fotogalerija nedavnih uspehov naših gorskih kolesarjev, pa ena “črnolukenjska” in ena, katere osednji element je Danny MacAskill.

Ena z nedavno končanega Gira. Tista 16. etapa, ki jo je zaznamoval sneg in posledično tudi kaos. Kdo je kriv in kdo ne in ali je bila na robu regularnosti, na koncu pa še vabilo na Dirko. Tour se namreč začne prvo soboto v juliju.

Nekaj za ljubitelje koles BMX. Nova Gorica se prebuja! Novi objekti obljubljajo še bolj pestro zabavo ter posledično tudi na močnejšo kolesarsko sceno na Primorskem.

Se strinjaš, da je gorsko kolesarjenje predvsem način življenja? Potem si preberi intervju s predsednikom IMBA Europe Markom Torsiusom.

Družinska zgodba “hardkore” starci. Morda v njej najdeš smisel gorskega kolesarstva! In še medklic. Nikoli ni prepozno in noben izgovor ni dober 😉

Dedacciai. Mojstri obdelave kovin. Pogled v zakulisje “manufakture”, ki je nastala leta 1992. V sliki in besedi.

Portret legende je tokrat namenjen vesoljčku, 10-kratnemu svetovnemu prvaku v gorskokolesarskem spustu Nicolasu Vouillozu.

Shimano XTR Di2 – igrača ali revolucija? Verjetno najbolj vroča novost tega meseca. Še podrobneje ter s komentarji nekaterih uporabnikov.

Junij je čas, ko velikani kolesarske industrije začenjajo počasi razkrivati nove produkte za sezono, ki se bo začela šele po novem letu. Tokrat Trek, Specialized, Cannondale, Pinarello, Fox, Campagnolo, Sram, RockShox, Mondraker in Santa Cruz.

Naslov reportaže je “Z menihom po odpustke”, zadaj pa se skriva Bergmonch, gorski menih po naše. To je tisti na pol skiro in na pol gorsko kolo, ki ga s seboj v hribe lahko nosimo kar v nahrbtniku, predstavljen pa je bil tudi na naši spletni strani. No, tokrat je menih obdelal kar nekaj slovenskih hribčkov in dolin.

V tehničnem kotičku Žiga Pandurja je tokrat glavna tema zadnji menjalnik! Sestava, delovanje in vse kar pritiče zraven.

Kako postati boljši cestni kolesar? Tokrat Jaka Jaušovec o tem kako postati boljši sprinter. Položaj, tehnika, pogled in še marsikaj, kar je pomembno pri tej kolesarski prvini.

Rubrika trening je tokrat posvečena poškodbam in pretreniranosti. Zanimivo branje.

Ena reportaža ali pa nasvet za kolesarski izlet. No, malo daleč je za enega samega, a vseeno. La Palma – Cumbre Vieja!

Predzadnja stran. Pozabite na E-kolesa. Pripravite se na tista na raketni pogon! Pa ne poskušajte tega doma!

Naslovna fotografija sodi k zgodbi o hardkor starcih. Niso vsi “starci”. Foto Dejan Ogrinec.

Loose Cycles Leatt akcija
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam