13. novembra 2014

Od nedelje do konca marca v Istri in soseščini 10 preizkušenj, dve pri nas. Pa še domači ciklokros ter vabili na snemanje in akrobatiko.


3, 2, 1 … Zimska liga!

Dirkanju v malce hladnejših mesecih, ki že leta poteka v Istri in njeni bližini, pravimo “zimska liga”, uradno se ji od lani reče “MTB Rekreativna trening zimska liga Istre i Kvarnera”. Tako kot se je sedma sezona spomladi končala v Sloveniji, v Kočevju, se v nedeljo tudi začenja pri nas. Lokacija je malce manj očitna: Kozina. Štart ob 11. uri pri OŠ Hrpelje. Dogodek na facebooku
V koledarju je 10 preizkušenj v Istri in na Krku. Serija se 30. marca zaključi v Režancih v Istri, dva tedna prej pa se ponovno ustavi v Kočevju.
Kot pravijo koordinatorji, za nastopanje potrebuješ kolo, čelado in pralni stroj (doma seveda).

Koledar zimske lige 2014/2015
16. 11. Kozina
23. 11. Šišan
7. 12. Čavlena, Krk
21. 12. Štrmac
11. 1. St. Becich
18. 1. Brest
1. 2. Žminj
1. 3. Valelunga
15. 3. Kočevje
29. 3. Režanci

Zimska liga na facebooku

Namesto uvodne fotografije tokrat zemljevid z vsemi postanki, vir MTB zimska liga

Pa ciklokros?
Zaenkrat je za to zimo potrjena ena domača dirka v ciklokrosu in sicer v Gradišču ob Muri 23. novembra. A brez strahu, več jih bo, saj je Kolesarska zveza Slovenije danes objavila pravilnik in obrazec za prijavo dirk. Na kratko: dovoljena je uporaba drugih koles, a dosežki na njih ne štejejo za DP ali razvrstitev serije.

Kamera, akcija
MTB spustaši/frirajderji, pa tudi smučarji prostega sloga in rolkarski longboarderji, pozor: ponuja se priložnost nastopanja pred kamerami v profesionalnem projektu. Svoje fotografije in video posnetke pošlji na mail
Tema na Tabli

Akrobatika, tudi za jezdece koles
Košarkarski akrobati Dunking Devils danes (četrtek) v Ljubljani prirejajo uvod v treninge akrobatike za adrenalinske navdušence. Reči, ki ti pridejo prav, tudi če se na kolesu ne lotevaš obratov.
Dogodek na facebooku

Sledite nam