6. aprila 2016

Maraton Brda, kranjskogorski park zaposli, BMXarji v Osijek, Calcit o Nagliču, koroška MTB liga, XC Langenlois, Fun MTB dan, v Whistler, Tomažev blog, avantura po Sloveniji, Mahovi večeri, majski trejlbilding …

Collio / Brda

Na nedeljskem maratonu v organizaciji goriškega kluba Bike & Run ter solkanske trgovine Kult, ki je potekal v okolici Dobrovega, se v enem izmed delov povzpel tudi na vrh Korade in je štel tudi za točke italijanskega pokala Friuli mtb challenge, je nastopilo 280 kolesarjev in kolesark, od tega kar 240 v tekmovalnih kategorijah in 40 v kategoriji nelicenciranih kolesarjev. Rezultati in krajše poročilo na facebooku ter na spletni strani bikeundrungorizia.it.

Naslovna fotografija Lara Braidotti

Kranjska Gora

Kolesarski park Kranjska Gora išče izkušenega “trail builderja” in trail vzdrževalca za delo v sezoni 2016. Poleg dela na kolesarskih poteh mora biti omenjeni kandidat pripravljen spopasti se z vsemi ostalimi opravili v kolesarskem parku (mali servisi koles, izdaja in sprejem opreme …), ki so potrebni, da kolesarski park nemoteno posluje. Išče se nekdo, ki bi bil svoje znanje pripravljen vnovčevati od aprila in vsaj do septembra, je doma blizu Kranjske Gore (ali pa ima tu sorodnika kjer lahko stanuje), če pa ima še licenco MTB I ali II je to dodatna prednost. Prijave na info@berghi.si, dodatne informacije na  telefonski številki 041 706 786.

Svetovna serija BMX

Pri mednarodni kolesarski zvezi so razkrili datume tekem svetovnega pokala v BMX prostem slogu. Med štirimi prizorišči je tudi Pannonian v Osijeku. Med 21. in 23. julijem. Več na strani UCI.

{loadposition inside}

Calcit predstavlja

Tokrat je na vrsti Rok Naglič. Po prestopu iz ravenskega v kamniški klub je le še potrdil svoj talent in je pripravljen na garanje tudi v prihodnje. Preberi.

Koroška gorskokolesarska liga

Začetek koroške gorskokolesarske lige bo v sredo 13. aprila ob 17. uri na vsem dobro znani lokaciji – na kros progi – za gimnazijo na Ravnah. Informacije tukaj.

XC Langenlois

Že 25. leto zapovrstjo. Dirka z zvenečimi imeni in udeležbo preko 500 tekmovalcev in tekmovalk. V nedeljo v ženski kategoriji zmaga Maje Wloszczowske pred Ren Čengjuan (olimpijske igre se bližajo in Kitajke se vračajo), pri moških pa zmaga Švicarja Fabiana Gigerja. Kamptal-Klassik-Trophy pa je znan tudi po močnih sobotnih dirkah za mlade, kjer je bilo tudi nekaj slovenskih predstavnikov (starejši so napadli Premanturo). Teo Pečnik (KK Ravne) je bil 4. med dečki do 15 let, Žan Pahor (Energija) pa prav tako 4. med dečki do 13 let. Rezultati.

Fun mtb dan

V soboto 16. aprila pred trgovino v Ljubljani. Predstavitev koles Cannondale in Trek. Nato nadaljevanje v kolesarskem parku Ljubljana (v Podutiku). Časovnico dogajanja si preberi na njihovi spletni strani.

Whistler

Label tudi letos organizira whistlersko avanturo, ki se bo odvijala med 12. in 25. septembrom. Prostih mest počasi zmanjkuje, zato pohiti. Še prej pa si preberi, kaj novega se obeta v letošnji izvedbi. Na label.si.

Tomažev blog

Po dolgem času zopet nekaj napisanega. Tokrat se je Tomaž Deisinger mudil na Kamenjaku, oddirkal maraton in v nekaj stavkih strnil svoje vtise. Preberi na njegovem blogu.

Trejlbilding

7. in 8. maja bo spet trejlbilding vikend. Lokacija bo Robidišče v Breginjskem kotu. Več informacij … kmalu!

Mah in Kuba

Danes ne zamudi. Enaka lokacija kot vedno, okrepčevalnica Mah, ob 20. uri. Suzana in Renato predstavljata kolesarsko popotovanje po Kubi. Te zanima več? Na MahMTB večerih.

Slovenska avantura

Dve dekleti, dve gorski kolesi in ena rajska Slovenija. Zgodba deklet, ki sta lani prekolesarili Slovenijo. Na Siolu.

Bracovo razmišljanje

Braco Cvjetičanin v svoji kolumni razkrije poslanstvo nog kolesarja. Pazi na zalita kolena! Da ne boš celo sezono vozil v dolgih hlačah. Več na polet.si.

Ne pozabi

Ta vikend nad Idrijo pokal Slovenije v krosu, v Franciji pa prva dirka svetovnega pokala v spustu. Ledine in Lourdes.

Sledite nam