2. marca 2010

Ekipi MBK Orbea in Unior Tools Team sta se mudili v Strunjanu. Uredba na delu. KK Ravne: nova stran in XCO liga. 2x master GG. Zimska liga 8/9. Santo @ Dirtmag. RB Illume. Maremma Cup. CX na OI. Rokodelstvo.

MBK Orbea na špecjalkah ali v špecjalke spremenjenih traktorjih (foto Primož Štrancar/MBK Orbea)

MBK Orbea na špecjalkah ali v špecjalke spremenjenih traktorjih (foto Primož Štrancar/MBK Orbea)

Žan Jurca je hitro spremenil barvo novega dresa ekipe Unior Tools (foto Grega Stopar)

Žan Jurca je hitro spremenil barvo novega dresa ekipe Unior Tools (foto Grega Stopar)

Betnavski gozd - drži se največje poti ali plačaj 40 evrov (foto Alen Šumandl)

Betnavski gozd – drži se največje poti ali plačaj 40 evrov (foto Alen Šumandl)

Dvojni master GG (foto mtbtrbovlje.net)

Dvojni master GG (foto mtbtrbovlje.net)

Matej Lovše s štarta v Livadah (foto Pop/Cro MTB press info)

Matej Lovše s štarta v Livadah (foto Pop/Cro MTB press info)

Zadovoljni Calcitovci - če bi bil Lovše njihov, bi pobrali vse (foto Pop/Cro MTB press info)

Zadovoljni Calcitovci – če bi bil Lovše njihov, bi pobrali vse (foto Pop/Cro MTB press info)

S sejma ročno izdelanih - Engin Cycles 29", prva nagrada v kategoriji mtb (foto handmadebicycleshow.com)

S sejma ročno izdelanih – Engin Cycles 29″, prva nagrada v kategoriji mtb (foto handmadebicycleshow.com)

Ekipi UCI v Strunjanu
Minuli konec tedna sta se na kratkih pripravah na slovenski obali s sedežem v že znani kolesarski bazi v hotelu Salinera v Strunjanu mudili obe slovenski gorskokolesarski ekipi UCI – MBK Orbea in Unior Tools Team. Obe v svetlo modrem.
Iz tabora MBK Orbea v svojem blogu poroča Nina Homovec, pravijo, da je bil bolj “team building”. O treningu UTT pa zaenkrat le na Fejsbuku, na njihovi spletni strani sledi.

Uredba deluje
V 15 letih Uredbe o prepovedi vožnje blablabla … je bilo napisanih tako malo kazni (nazadnje, ko smo spraševali, jih je bilo nekako sedem letno), da je vsaka vredna vsaj objave v Tahitrih. Zlasti če sta dve hkrati in to ne ravno v visokogorju.
Minulo soboto sta bila ob 40 evrov (vsak, ob hitrem plačilu 50% popusta) mariborska spustaša Alen in Blaž (za poznavalce Želva in Dave Grohl), ki sta se šla na lep dan civilno opremljena malo prezračit v Betnavski gozd, ravninski gozdiček na jugu Maribora. Poti skozi gozd so ob znakih za prepoved prometa izrecno označene s tablami “Dovoljeno za kolesa”, res sta zavila tudi z glavnih poti na druge, divje, a utrjene.
“Sodelovala sva in nisva pomislila na beg, saj si nisva mislila, da naju bo policist kaznoval. Ampak bi bil beg boljša odločitev,” je njuna izkušnja.
Toliko da veste, Uredba je živa in zdrava.

Nova stran KK Ravne in Koroška XCO liga
Kolesarski klub Ravne ima novo spletno stran na starem naslovu www.kkravne.net. Novice kar dežujejo. Prireditelji mednarodnega krosa GP Ravne bodo letos priredili tudi serijo Koroška XCO liga. Krajše dirke ob sredah bodo namenjene mlajšim kolesarjem in članom lokalnih klubov, pa tudi rekreativnim kolesarjem. Prva bo že 17. marca, skupaj naj bi jih bilo kar 14.

Master GG
Dobre nekolesarske novice iz MTB Trbovlje ne presahnejo. Gregor Guna, znan tudi kot GG (Gigi), član originalne postave in dandanes tekmovalec v kategoriji masters, je postal magister lesarstva. Verjetno še ni pomislil, da se magisteriju po angleško reče “masters degree”. Dvakrat master GG!

Zimska liga #8 Livade
Matej Lovše (FBI-Uni) je veliki, v bistvu kar dvakratni zmagovalec 8. dirke zimske lige IPGŽ, vožnje na čas v okolici Istrskih Livad. 20,12 km dolg krog je prevozil v času 37 minut in 53 sekund, nato pa za trening brez ustavljanja še enega dobro minuto in pol počasneje. Tako je dosegel prvi in drugi najboljši čas, tretjega pa je zabeležil Rok Korošec (KD Calcit Kamnik) – 40.58. Rok je seveda vseeno zasedel drugo mesto, tretjega pa Hrvat Aleš Hrvatin (BK Buzet) s časom 41.18.
Peter Zupančič (Calcit) je bil tokrat 4., a je bilo to dovolj, da je dve dirki pred koncem obdržal vodstvo pred Hrvatinom v skupni razvrstitvi.
Med kolesarkami je bila v svojem prvem nastopu za Calcit najhitrejša Tina Perše s 15. časom v absolutni konkurenci, druga pa “varovanka” zmagovalca Lovšeta Iva Božac (BK MTB Istra-Pazin).
Uspeh Calcit so dopolnili Luka Vrankar in Sašo Trebušak z 2. in 3. mestom v kategoriji 15-20 in trener Mohor Vrhovnik s 3. in Boštjan Hribovšek s 4. mestom v kategoriji 20-30. Aleš Boben (KK Postojna) je bil drugi v kategoriji 30+.
Nastopilo je 60 kolesarjev iz Hrvaške in Slovenije.
Vrstni redi >>
Fotogalerija Ciklomanije >>
Daljše poročilo na mtb.ba >>

Zimska liga #9 Boljun
Deveta in predzadnja postaja zimskega XC dirkanja bo v nedeljo 14. marca (ožiljka) v Boljunu v hrvaški Istri. Pod Učko, ne tako daleč od Čepića, ki je gostil 7. dirko.
Fejsbuk >>

Santo na Dirtmagu
Hrvaški DH prvak Santo Tessari je s svojim promo videom prišel v ponedeljkov miks na strani revije Dirt >>

Slike za Red Bull Illume so na kupu
Mimo je rok za oddajo fotografij za razpis Red Bull Illume. 4.337 fotografov iz 112 držav je poslalo kar 22.764 fotografij! V vzporednem razpisu smo jih nekaj malega manj dobili tudi mi.

Maremma Cup
Evropska celinska XCO sezona se je minuli konec tedna začela v Toskani z “VN zime”, prvo dirko Maremma Cupa. V nedeljskem krosu sta zmagala Eva Lechner z Južne Tirolske in svetovni prvak Švicar Nino Schurter. Že prej sta bila v sobotnem uličnem kriteriju najhitrejša Švicarja Nathalie Schneitter in Andreas Kugler. Dirka prve kategorije UCI sledi ta konec tedna. Več na CyclingNews >>

Ciklokros na OI?
Se strinjaš, da bi ciklokros uvrstili na spored olimpijskih iger? Ker je to zimska kolesarska disciplina, seveda na spored zimskih iger! Oddaj svoj glas v peticiji >>

Sejem ročno izdelanih
V Richmondu v Virginiji, ZDA, je prejšnji teden potekal sejem izdelovalcev ročno izdelanih koles in sorodnih fetišev, ki se ga je udeležilo kar 131 razstavljalcev in blizu 7000 obiskovalcev. “Leto tandemov,” pravijo. Veliko kolesarske pornografije na uradni strani in povsod po spletu, če iščete po geslu “Handmade Bicycle Show 2010”.

Sledite nam