7. septembra 2011

Tristoterica na enajstem Krejanovem memorialu. Maratonček Erazma Predjamskega nad Postojno. Razno o Zakonu o prepovedi vožnje. 1 leto Urban Roofa. Revija Bicikel, september. Razpis usposabljanja učiteljev. Tečaj TKO Kranj. Figaro v revijah v ZDA.

Krejan s tristoterico
Sobotni Krejanov memorial v organizaciji ravenskega ASK Fužinar je bil že enajsti. Krožno vožnjo s štartom in ciljem na Prevaljah (pravijo, da jim že toliko časa delajo cesto, da se lahko vozijo samo še z mtbji …) že od leta 2000 prirejajo v spomin na pionirja koroškega gorskega kolesarstva Antona Krejana.
Udeležencev na ne prezahtevni 31 km trasi je bilo prvič več kot 300. Najhitrejši je bil tokrat Nace Krivonog (KK Ravne) pred “Mokotom” Ramšakom in Gregom Cehnerjem. Tudi sestavljeni Robi Kordež je bil, na 9. mestu, njegov rekord trase pa ostaja v veljavi.
Z bogato fotogalerijo poroča MTB Koroška
Pa še Deejayev blog s sliko “iz ozadja” in vrstnimi redi

Na uvodni fotografiji: Mimijeve podelitvene ceremonije so bile že v časih starih DH Ivarčko cela norišnica, zdaj se mu je očitno še “poslabšalo”. Tokrat izjemoma višja fotografija od običajnih uvodnih, saj si nismo želeli odrezati ne glave zmagovalca ne čevljev hostes. Pa smo bili bližje prvemu … Foto Kalči/mtbkoroska.net

Erazem je spet ob dve rokavici
Prav tako v soboto so na drugem koncu državice, v Belskem pri Postojni, izvedli peto kolesarjenje po poteh Erazma Predjamskega. Erazmovi rokavici sta tokrat odnesla Luka Vodopivec (Orbea Geax, na 50 km) in Petra Zoubek (na 30 km).
Kratko Bobijevo poročilce
Vrstni redi in slike na strani prireditve

In še vprašanje, ki se ponudi: Zakaj teh dveh čudovitih prireditev ni v koledarju Kolesarske zveze Slovenije?

Bliža se 11. september
Ne kot desetletnica česar koli ampak kot rok za oddajo pripomb in predlogov na osnutek Zakona o prepovedbi vožnje z vozili v naravnem okolju. Razprava je napovedana za 22. september. Temperatura se dviga, na to temo tudi na mtb.si sledi nekaj člankov.
Zaenkrat pa opozarjamo na izčrpen članek na novem spletnem časopisu Fajn.si. Gorski kolesarji so tudi dobrodošli turisti – seveda ne v Sloveniji.

Pri Imbbusu so na to temo spisali obvezno branje za lahko noč. Beri …

Prav tako pri Imbbusu po sili razmer malce po svoje razmišlja eden naših najbolj dejavnih mtb vodnikov Marko Perpar, ki se je s specialko zapeljal naravnost na daljšo bolniško. Beri …

Planinska zveza ti pa pihne tako, kot je tale letak v slogu “Prijavite Stalinovega simpatizerja”. Beri …

Temperatura se dviga tudi na Tabli. Fantje, neenotnost je mati napredka, ali kako že. Na Tablo …

Urbana streha ima eno leto
Neverjetno, če se spomnimo koliko dogodkov so že gostili, a center urbanih športov Urban Roof v ljubljanski Šiški je v soboto praznoval šele prvi rojstni dan. Vsenajboljšega! Več na www.urbanroof.si

Asfaltiran septembrski Bicikel
Revija Bicikel je super. Predvsem če vas zanima analiza legendarnih cestnih vzponov, kaj o kolesarjenju meni Dragan Bulić in podobno, zato bodo Tahitre dovolj. MTB teme v septembrski številki:
– ena stara celostranska fotografija Tanje Žakelj ob novički z EP
– sočasen preizkus dveh Scottovih iskric – Spark 40 in Spark 29 Elite
– pa kolumna Mateja Zalarja, ki si enkrat letno ogleda dirko v krosu, in opazuje napredek … in nazadovanje.
Osrednja tema je sicer kolesarjenje na delo. Še kaj zanimivega (izven asfalta) boste našli v reportaži popotnika Dejana Glavnika, v članku o tandemih, o servisu gonilnega ležaja in o rozinah kot nadomestku za gel. Ter pri Jazbecu, kakopak, ki je odgovoril na pet vaših vprašanj. Ostalo je asfaltirano.
Uvodnik in vsebina

Usposabljanje MTB učiteljev
Kolesarska zveza je razpisala usposabljanje za naziv učitelja gorskega kolesarstva prve in druge stopnje. Oba tečaja bosta hkrati v Kranjski Gori in sicer med 22. in 25. septembrom.
Več

Turni vabijo na tečaj
Turnokolesarski odsek Kranj razpisuje enodnevni tečaj tehnike vožnje, prvi bo v soboto 17. in drugi v nedeljo 18. septembra na Krvavcu. Tečaj vodijo Zdravc Božnar Sebanc (Imbbus), Luka Gratej (TK vodnik in učitelj MTB 2) in Blaž Šmid (TK vodnik in načelnik TKO Kranj).
Več

Figaro ima svojo stran v revijah
Gorenjski spustaš Primož Ravnik – Figaro je uradno prvi Slovenec s (skoraj) celostransko fotografijo v ameriških revijah. V spodaj prikazani reviji Bike ne kjerkoli temveč na elitni strani ob kazalu. Res je le maneken v oglasu za kamere GoPRO, pa vendarle. Kot vidite v poročilu s sejma Eurobike, Figaro krasi tudi novo embalažo kamere.

Sledite nam