11. maja 2010

Porson show ’09 je online. Noč drugi na ‘čarobni Istri’. Kilaskute foampit sešn. Premokro za četrto dirko pokala Alpe Jadran. Ekipni vzpon na Pohorje – AJM Team time ride.

Porson v ljubljanskem sk8parku (foto Samo Kastelic)

Porson v ljubljanskem sk8parku (foto Samo Kastelic)

Porson na DH Vitranc v Kranjski Gori (foto Anže Furlan)

Porson na DH Vitranc v Kranjski Gori (foto Anže Furlan)

Porson kot "sideshow" na Red Bull X-Fightersih (foto Simon Pukl)

Porson kot “sideshow” na Red Bull X-Fightersih (foto Simon Pukl)

Ena iz nedeljske "pene" v parku Kilaskute (foto ŠD Kilaskute)

Ena iz nedeljske “pene” v parku Kilaskute (foto ŠD Kilaskute)

Film Porson show ’09 je na spletu
Recite, kar hočete. Da je Jan Porič – Porson (Porno) Damjan Murko slovenskega mtb-ja. Ampak poba celo sezono fura vse možne konteste, obrača bekflip, skače skozi plamene, fura motokros, drifta z imprezo in še marsikaj. DH Kranjska Gora, Vanka regule Brač, motokros Brnik, X-Fighters Maribor, Tankov dirt Ribnica, sk8park Ljubljana, Figaro frirajd Zabreznica … Tudi padci so.
V eni sezoni več kot dovolj za dobrih 5 minut dolg film. Ki ga seveda zmontira sam. Konec marca je filmček “Porson show 2009” prvič prikazal v KMŠ, zdaj je na ogled tudi na spletu. Bravo Porson!
Porson show 2009 na jutjubu >>

Noč drugi na čarobni Istri
Avstrijec Heinz Verbnjak (Trek-Mountainbiker.at) je zmagovalec tridnevne etapne dirke Istria Valmar Terra magica na Hrvaškem. Drugo mesto je osvojil naš Lenart Noč (E-Hub team) z dvema minutama in 23 sekundami zaostanka, tretje pa domačin Pavao Roset (BK Kalorija). Prvo etapo je dobil Verbnjak v šprintu z Nočem in ker nimajo bonifikacij za zmage, sta bila po prvi etapi z istim časom izenačena. Tretji je bil mlajši član Sanjin Sirotić in četrti Roset.
Drugo etapo je dobil Noč s prednostjo 57 sekund pred Verbnjakom, Roset je bil tretji z že 9 minutami zaostanka.
V zadnji, tretji etapi, je Verbnjak Noča prehitel za 3 minute in 20 sekund in zmagal v skupni razvrstitvi.
Aleš Boben (KK Postojna) je končal kot 5. v kategoriji master 2, “afričan” Valerio Lutman (KK Djak) in njegov klubski kolega Boštjan Doberšek pa kot 2. in 3. med amaterji.
Udeležba sicer ni bila bogvekaj. Morda zato, ker si prireditelji datum izmislijo pozno in poskusijo “povoziti” XC Domžale, AJ v Italiji in še kup drugih prireditev. Tudi informacije, da tujci lahko nastopijo le v etapni dirki in ne le v soboto, na dan maratona za hrvaški pokal, niso pomagale.
Vrstni redi v PDF >>

Kilaskute foampit sešn
V nedeljo je v trenutno največjem ljubljanskem dirt parku Kilaskute ob Ižanki “padel” prijeten “foampit sešn” – pomeni skakanje v peno s sproščeno izbiro najspretnejšega. Na 20-palčnih kolesih je bil as dneva Davor Jug, na 26-palčnih pa Jan Porič.
Porson je objavil tale video >>
Urban pa tole fotogalerijo >>
Tema na Tabli >>

Premokro za četrto dirko pokala Alpe Jadran
V nedeljo bi morala biti na Monte Pratu v Furlaniji-Julijski krajini četrta dirka serije Alpe-Jadran, a so jo zaradi nevarne, od dežja razmočene trase prestavili na še neznan datum.

Ekipni vzpon na Pohorje – AJM Team time ride
Okej, res je le vzpon, iz katerih se na mtb.si praviloma delamo norca. A tokrat malo drugače.
20. junija bodo Pohorje (Žavcarjev vrh) iz Kamnice napadle štiričlanske ekipe. Zmagala bo tista, ki bo dosegla ne najhitrejši, temveč POVPREČNI čas vseh ekip. Končno boste enkrat nagrajeni za povprečnost!
To bo prvi AJM Team time ride v organizaciji tistih, ki so vam prinesli že Comtron Bike ride Pohorje. Pred dnevi so zagnali spletno stran prireditve >>

Sledite nam