10. avgusta 2011

Pazin: Lenart Noč zmagovalec hrvaškega prvenstva v maratonu. Pohorje: Comtron Bike Ride letos s 1.238 udeleženci. UCI: Dve Slovenki med prvimi 10. Semmering: 24 ur DH z Bajdo na 2. mestu (video).

Noč zmagovalec prvenstva Hrvaške v maratonu
Lenart Noč (Ganesha team) je v soboto v Pazinu dobil maraton odprtega prvenstva Hrvaške z dobrimi 11 minutami prednosti pred Matejem Lovšetom (Uni team) na drugem mestu. Sledila sta Nejc Černilogar (KK Završnica) in Matjaž Budin (Orbea Geax), s petim mestom v absolutni konkurenci pa je hrvaški prvak postal Pavao Roset (BK Kalorija). V prvi deseterici sta bila še slovenska veterana Peter Vesel (Uni team) na 6. in Marko Škarja (EnergijaTeam.com) na 10. mestu
Dirka se je razpletla v drugi polovici, ko je razpadla vodilna trojica. Matej Lovše je padel, Matej Mugerli je po defektu odstopil.
“Med dopustom na morju sem veliko treniral in nastopil na Učki in v Pazinu, načrtujem še nastop na maratonu serije UCI Adamello bike v Italiji in morda na Roc d’Azuru. Utrujen sem od treninga, tako da sem bil začuden, da mi je nekako šlo. Pomagalo je tudi odlično delujoče kolo. Če že nisem slovenski prvak, sem pa zdaj vsaj hrvaški …” je povedal Lenart.
Prireditelji so izkoristili letošnje pravilo o možnosti organizacije maratona v največ treh krogih po isti progi. Krog je bil dolg 34 km, po dvakrat so ga prepeljali člani, veterani in licencirani amaterji (sport). Super trasa in označitev, pravijo udeleženci. Le udeležba je bila bolj revna, pa objave je najti le na facebooku …
Lenart je na prvi sličici v tokratnem uvodnem kolažu (da ga ne bi kdo zamenjal), foto Matas.

Comtron Bike Ride letos s 1.238 udeleženci
Najmnožičnejša gorskokolesarska prireditev v Sloveniji (ali recimo najmnožičnejša med temi, ki vsaj oponašajo gorsko kolesarstvo) je minulo nedeljo na dve pohorski trasi (31 in 49 km) privabila 1.238 udeležencev, nekaj tudi iz tujine.
Zelo pohvalno – med udeleženci je bilo skoraj 500 žensk! Več statistike in malce naprej tudi fotogalerija na bikeride.si.
Kužek na drugi fotografiji v kolažu se sprašuje: “Me vleče na 31 ali 49 km??” Tretja sličica pa je primer kolesarja z bogatimi izkušnjami. Foto bikeride.si.

Dve v deseterici
Po evropskem prvenstvu v krosu sta v prvi deseterici lestvice UCI v krosu kar dve Slovenki: Tanja Žakelj je zdaj 5. (prej 7.), Blaža Klemenčič pa 8. (prej 12.). Na lestvici držav (ženske v krosu) je Slovenija skočila s 6. na 3. mesto, višje kot kdajkoli prej. Na olimpijski kvalifikacijski lestvici je spet druga pred Francijo.

24 ur Semmeringa tokrat s Slovencem
V peti izvedbi 24-urne dirka v spustu v bike parku na Semmeringu (Avstrija) se je med nastopajočimi končno pojavil tudi Slovenec. Janez Bajda (ŠD LIFE) je kot član ekipe parka iz Schladminga osvojil 2. mesto med 4-članskimi ekipami. Vrstni redi

Sicer pa je 24-urno dirkanje navzdol videti takole (nič bat, video je veliko krajši od 24 ur):

Kdo je športnica tedna na SiOLovem Sportalu? Kaj o predlogu Zakona o vožnji v naravnem okolju pišejo drugi mediji?
Še več podobnih objav na naši Facebook strani.

Sledite nam