16. maja 2012

FSR Bike magazin razpisuje fotografski natečaj, aktivni.si pa video natečaj s paketom GoPro kot prvo nagrado. Majska revija Bicikel. Maherjev memorial na Krasu. 20. bičikleta žur.

Pokal mladih
Minulo soboto se je med narcisami v Javorniškem Rovtu nad Jesenicami z dirko XC Železar začel letošnji pokal v krosu za mlade. Pomerilo se je okoli sto mladih kolesark in kolesarjev. Vsi vrstni redi (PDF)

Na uvodni fotografiji mladi v Javorniškem Rovtu, foto projektnatura.si

Kolesarski foto natečaj
Na spletni strani Factory Store je objavljen natečaj za kolesarske fotografije, ki bodo objavljene v drugi številki revije Bike Magazin. V razpisu piše takole: “Kaj iščemo? Kolesarske fotografije! Panoramske, akcijske, nore, tekmovalne, gorske, cestne, mestne, otroške, zabavne … Fotografije naj ne bodo starejše od dveh let in če je le možno, naj bodo iz Slovenije. Omejitev pri motivu ni, pogoj je digitalna oblika fotografij in visoka ločljivost. Osnovna računalniška obdelava ni prepovedana, prav tako ne sestavljanje sekvenc ali podobni pristopi, očitno predelane slike pa se bo izločilo ali se bo zahtevalo originalen dokument. Žirija bo izbrala najboljše fotografije, zmagovalne tri pa bomo tudi nagradili z lepimi nagradami.”
Nagrajene bodo tri fotografije, avtor najboljše prejme bon v vrednosti 200 evrov za nakup v spletni trgovini Factory Store, druga in tretja nagrada sta nahrbtnik Osprey in slušale Yurbuds. Svoje fotografije lahko pošljete do 23. maja, vse podrobnosti pa so objavljene na strani. www.factorystore.si

Video natečaj aktivni.si
Na portalu za aktivne aktivni.si že še do 1. junija sprejemajo vaše “adrenalinske” video posnetke. Nagrada je kar GoPro “profi paket” s kamero GoPro Hero 2, LDC zaslonom, dodatno baterijo, WiFi dodatkom in daljinskim upravljalcem ter vsemi možnimi nosilci in vmesniki. Tedenske nagrade so slušalke Scullcandy.
Iz prispelih posnetkov bodo zmontirali filmček in ga dali na glasovanje.
Več na aktivni.si

Revija Bicikel 5/2012
Bicikel je tokrat lep del namenil temi, ki jo hribovci mirno preskočimo – aerodinamiki.
Jože Rovan je pisal o odnosih med pešci in kolesarji ter o tem, kako lahko pomoč kolesarjeve roke pri vzdrževanju tistega, kar so po zakonu le (peš)poti, popravi vtis o kolesarju kot nebodigatreba.
Preizkušena: Specialized S-Works Epic Carbon 29 in Lapierre X-Flow 312.
V delavnici so z modrim orodjem razdrli in sestavili vilice Fox Float.
Več o tej številki na bicikel.com

1. kolesarski memorial Igorja Maherja
Igor Maher je bil gornik, kolesar, fotograf, publicist, biolog in raziskovalec, kolesarji pa ga poznamo kot avtorja Velikega kolesarskega vodnika po Sloveniji in knjige S kolesom po Sloveniji. To je le majhen del avtorske zapuščine velikega promotorja Krasa in Slovenije nasploh.
V njegov spomin bo 10. junija organiziran 1. kolesarski memorial Igorja Maherja, katerega štart in cilj bo v Temenici na Krasu. Kolesarji se bodo odpravili na dve trasi: prvo v dolžini skoraj 33 km in na krajšo v dolžini 18 km, obe pa bosta potekali po Krasu in večinoma lokalnih cestah. Seveda to ne bo dan za odkrivanje novih singlov, ampak dan za sklepanje novih prijateljstev ter počastitev spomina na Igorja Maherja. Pa še uživali boste v lepi pokrajini in nato še dobri hrani in pijači. Vse podrobnosti in prijave najdete na spletni strani.
Spletna stran memoriala

Bičikleta žur, 20ič
Malo je bilo treba počakati, pa se je našlo tudi poročilo z letošnjega že dvajsetega Bičikleta žura, ki je bil prejšnjo soboto nad Izolo. Sodelovalo je kar 48 ekip oziroma 150 udeležencev! Beri na regionalobala.si

Mislav from USA
Hrvaški mtb fristajler Mislav Mironović poroča po svojem zadnjem obisku Amerike. Njegova zgodba in veliko fotografij na dropbike.com

Salcano Cup v Črni gori in Srbiji
Zaradi drugih obveznosti so slovenski XC jezdeci s Tanjo Žakelj vred izpustili šesto in sedmo preizkušnjo pokala Salcano, dirki UCI C2 v Bijelem polju v Črni gori v petek in na beograjski Avali v nedeljo. Pri članih je obe dirki dobil Srb Bojan Djurdjić, v Beogradu pa se se odlično odrezali tudi Hrvatje: od 2. do 4. mesta so se zvrstili Filip Turk (Šišmiš), Robi Šujević (Protek) in Sanjin Sirotić (Tuškanac). Kako je Filip izgubil vodstvo tik pred ciljem, poroča hrvaški bicikl.com

Sledite nam