13. junija 2012

Visoka sezona dirk za mlade – Žirovnica, Ravne, Mengeš, vmes še Kamnik. Libeliška pentlja, KP7. Kordež z defektom, Štrancar s poškodbo na superenduru Pro 3. Energija na srbskem XC pokalu. Žan Košir kot d’hiller. Foto razstava DH Buzet. DH Brenner. XCO AJ Monte Prat.

Mladi v Završnici
V soboto je v dolini Završnice pri Žirovnici na dirki pokala mladih v krosu nastopilo 84 mladih kolesark in kolesarjev. Najuspešnejši so bili predstavniki Calcit bike team GT in Energijateam.com – oboji so odnesli po tri zmage.
Poročilo na strani KZS z vrstnimi redi in razvrstitvijo
Fotogalerija Energije

Na uvodni fotografiji prizor iz idilične Završnice, foto Energijateam.com.

Nadaljevanje pokala mladih, Mengeš dan prej
Konec meseca bodo mladi kar zaposleni: naslednja preizkušnja bo v soboto 23. junija v Kamniku (tudi za tavelike), sledi dirka na Ravnah na Koroškem na praznični ponedeljek 25. junija. Pozor, XC Energija Mengeš, ki bi moral biti v nedeljo 1. julija, bo iz organizacijskih (pravzaprav verskih) razlogov že v soboto 30. junija!
Koledar in razpisi dirk, ki štejejo le za pokal mladih

Libeliška pentlja Anderluhovi in Šantlu
Koroški pokal se preveša v del, ko je manj vzponov. Sobotna Libeliška pentlja je bila sedma preizkušnja serije, grozeči oblaki pa so udeležbo malce okrnili. Zmagala sta Peter Šantl (MTB Gortina) in Natalija Anderluh (MTB Koroška).
Poročilo na koroskipokal.si

Orbea Geax slabše na italijanskem enduru
Ekipa Orbea Geax je nastopila tudi na tretji “Pro” preizkušnji italijanske serije Superenduro v Pognu v Lombardiji. Tokrat manj uspešno: najvišje uvrščen po izpeljanih preizkušnjah (eno so zaradi varnosti na razmočeni trasi odpovedali) je bil Gregor Strašek na 122. mestu, mesto za njim se je uvrstil Miha Spruk (Calcit bike team GT), na 138. Primož Gams, Robert Kordež pa je bil z defektom v drugi etapi šele 184. med 278 uvrščenimi.
Še slabše se je godilo Primožu Štrancarju, ki tekmovanja ni zaključil. Na treningu si je namreč zvil gleženj in na silo nastopil v prvi preizkušnji, v drugi pa ni šel na štart.
V močni mednarodni konkurenci je zmago slavil desetkratni svetovni prvak v spustu, Francoz Nicolas Vouilloz. Dirka je štela tudi kot državno prvenstvo, državni prvak je postal drugouvrščeni Davide Sottocornola.
Več na superenduromtb.com

Energetičarji v Vojvodini, zmaga Kadivca
Ekipa Energijateam.com je nastopila na dirki srbskega XC pokala v Stražilovem nedaleč od Novega Sada. Blaž Kadivec je postal absolutni zmagovalec dirke mladincev, Anže Mihalič je bil 3. pri mlajših kadetih, Uroš Globočnik pa je dobil “hobi” dirko. Vrstni redi

Borderji ga žgejo navzdol
Factory Store je objavil prispevek o poletnih pripravah deskarskega šampiona Žana Koširja. Žan se rad podi s kolesom za spust, pri tem mu dela družbo še deskarski kolega Jernej Demšar. Beri na factorystore.si

Foto razstava v Buzetu
V Buzetu v nedeljo odprejo razstavo fotografij z dirke v spustu DH Buzet. Ob otvoritvi bodo tudi razglasili zmagovalce fotografskega natečaja. Prireditev na facebooku

Nemci, Avstrijci na Brennerju
Minuli konec tedna je na spustu svetovnega pokala na Škotskem manjkal kakšen Avstrijec in Nemec. Nemški pokal iXS je namreč gostoval v Steinachu na Brennerju. Vse o driki na ixsdownhillcup.com
Štajerc Mathias Haas je tam čez noč ostal brez kolesa. Ne kupuj sumljivega črnega Commencala z nalepkami ekipe Alpine Commencal ali brez njih. Pa še en zelen Mondraker je bil poleg.

AJ Monte Prat
Nad temle pokalom Alpe-Jadran malce izgubljamo veselje. Lokalni udeleženci, dobro skriti vrstni redi … ne prav zelo mednarodno. Takole je bilo v nedeljo na Monte Pratu (v italijanščini). Če je bil kakšen Slovenec, smo veseli zanj.

Sledite nam