22. februarja 2012

Prvih 8 mest v Pulju Calcitovcem in Ravenčanom. Cult z novo trgovino v Solkanu. VSL na ski-kolesih na Sorici pod streho. Medvešček športnik Kanala. Bike Mahala in Gušić. Domišljijska DH liga.

7. krog lige: Calcit in Korošci napadajo
Sedmo preizkušnjo zimske lige so minulo nedeljo po maškaradno izvedli v Šijani na robu Pulja. Slovenci z Calcitovci na čelu so spet udarili na polno. Zmagal je Rok Korošec (Calcit bike team GT) pred Nacetom Krivonogom (KK ravne) in ekipnim kompanjonom Petrom Zupančičem. Sledili so še štirje Calcitovci: Hribovšek, Vrankar, Ferenčak, Valentinčič, na 8. še en Ravenčan Pušnik, za njim prvi Italijan Soppani, deseterico je zaključil prvi Istran Sandi Bažon. Tina Perše (Calcit) je bila prijavljena kot Tina Župančič (upajmo, da le za maškare) in je bila na 21. mestu med 96 uvrščenimi tudi edina dama.
Saša Vidović je manjkal, vodstvo v skupni razvrstitvi je od njega prevzel Tino Smoković (MTB Istra Pazin).
Osmi krog bo to nedeljo, 26. marca, v Dražicah nad Reko, nedaleč od dirkališča Grobnik. FB skupina lige

Na uvodni fotografiji Manuelix Virgini (99) pred Calcitovo četo s kakšnimi brčicami tu pa tam. Foto Cro-MTB press-info by Pop.

Cult osvaja zahod
V Solkanu pri Novi Gorici sbodo v marcu odprli novo, že tretjo trgovina Cult, v kateri boste lahko poleg koles Cult izbirali tudi med vrhunskimi znamkami, kot so Fox Racing Shox, Easton, Formula, Mem, Vittoria, Geax, R.S.P., CamelBak, Prologo, ZipVit Sports, XLC in drugimi.
V trgovini bo celoten program koles Cult, katerih odločilna prednost je tudi 15 let po nastanku znamke možnost prilagoditve serijsko sestavljenih koles po svojih željah, pred nakupom kolesa pa vas bodo tudi izmerili s sistemom Cult Fitting in izbrali povsem pravilno velikost kolesa in komponent.
Partner Cultove trgovine v Solkanu je vsem dobro poznan kolesar Dean Podgornik, ki ima za seboj več kot desetletje dolgo in uspešno profesionalno kariero, v kateri je vozil za največje domače ekipe in močne tuje ekipe. V svoji karieri je uspešno nastopil na Giru, zmagoval na Dirki po Sloveniji in si prilastil naslov državnega prvaka. Dean je sedaj stopil v novo obdobje in tekmovalno zamenjal za poslovno pot – že vrsto let je uvoznik za oblačila znamke Mem, sedaj pa bo vodja nove Cultove trgovine.
Trgovina Cult Solkan bo vrata odprla 3. marca ob treh popoldne na naslovu trgovine Ulica IX. korpusa 55. Trgovina bo do konca marca obratovala po zimskem urniku z opoldanskim premorom, z aprilom dalje pa že po poletnem obratovalnem času od 8:00 do 19:00, v sobotah od 9:00 do 13:00. Kontakt: solkan afna cult.si, www.cult.si.

Odveleslalomirali so
V nedeljo so na Soriški planini uspešno izvedli prvi veleslalom na kolesih za na sneg, pravzaprav na vsem, kar ima zgoraj/spredaj krmilo in spodaj smuči. V seštevku dveh nastopov je bil najhitrejši Matic Hribar pred Andrejem Šumbergarjem in Matejem Lovričem. Če ima kdo kakšne fotografije, so povezave med komentarji dobrodošle!

Kiko je športnik Kanala ’11
Glasov je bilo več kot dovolj, Kristjan Medvešček (KK Črn trn), državni prvak v 4krosu (sekciji 4 cross, kot so zapisali) in tudi tekmovalec v spustu, je postal športnik občine Kanal ob Soči za leto 2011. Več

Hasan na Bike mahala
Na facebooku smo malo podražili avtorje nove strani Bike Mahala iz BiH, posvečene gravitaciji, naj napišejo še kaj izvirnega. Pa so hitro objavili simpatičen intervju s sarajevskim DH pionirjem Hasanom Gušićem. Res je, pozira v Supersnurfovem dresu. Mahala = bosensko za “sosesko”. bikemahala.com

Spustaši majo domišljija
Odprte so prijave za spustaško “fantasy league” britanske revije Dirt. Sestavi si svojo sanjsko ekipo in nabiraj točke skozi vso sezono. Prvič tudi z Nejcem Rutarjem med možnimi nakupi. Dobrih pet Nejcev si lahko privoščite namesto enega Gwina. www.dirtfantasyleague.com

Sledite nam