21. avgusta 2013

Vesel končal Trans-Schwarzwald, razpis in prijave maratona Loka, Noč, Hartman in Cehner dobro v Gradcu, fotogalerija BMX kampa v Mariboru, turnokolesarski seminar na Krvavcu, Strength in Numbers na platnu v Solkanu.

Peter čez Črni les
Peter Vesel (Uni team Cult) si je privoščil nastop na še eni etapni dirki – na povabilo svoje partnerke s Cape Epica Anni Hellstern je nastopil na petdnevni dirki Trans-Schwarzwald v Nemčiji. Dirka je skupaj dolga 432 km z 9.140 v.m. metri vzponov, a ni bila prav po Petrovi meri. “Cestna dirka z gorskimi kolesi,” jo je Pero poimenoval zaradi drgnjenja makadamov in asfalta. “Najbolj tehnično je bilo, ko si moral zaviti za več kot 90 stopinj,” pravi in doda, da je bila dirka sicer odlično organizairana.
Peter je bil na koncu 4. v skupni razvrstitvi močne kategorije master 2 s 126 “finišerji”, bolj je bil zadovoljen z etapnimi uvrstitvami v prvo trideseterico, kar je pomenilo, da je vozil med profesionalci. www.trans-schwarzwald.com

Na uvodni fotografiji obredno pitje (brezalkoholnega) piva na vsakodnevnih razglasitvah najhitrejših. Na vrsti je Peter.

Razpis za maraton Loka
Prireditelji maratona in eliminatorja 20. in 21. septembra v Škofji Loki so na svoji spletni strani mtbmaraton.si objavili razpis za vse tri trase maratona in odprli prijave. Najdi svojo razdaljo!

Maraton Gradec
Na sobotnem maratonu svetovne serije UCI v Statteggu pri Gradcu, ki ga je na najdaljši 104 km trasi dobil domačin Christoph Soukup, je Lenart Noč (Uni team Cult) zasedel 8. mesto z 28 minutami zaostanka.
V konkurenci evropskega prvenstva veteranov na isti razdalji je bil najhitrejši Slovenec Matej Hartman na 32. mestu, na srednji trasi (84 km) pa je bil Grega Cehner 6.
Stran prvenstva

BMX kamp Maribor
Mariborskemu BSX Racing Teamu je minuli konec tedna lepo uspel dvodnevni BMX kamp. Obsežna galerija na njihovi facebook strani

TK seminar Krvavec
V soboto 21. septembra pa bo tudi seminar tehnike vožnje turnokolesarskega odseka Kranj na Krvavcu. Za vsakogar, željnega tehničnega napredovanja. Prijave že zbirajo. Več na tkokranj.si

Strength in Numbers v Solkanu
Na letošnjem Soča festu v Solkanu bodo med filmskim izborom z bovškega filmskega festivala BOFF to soboto 24. avgusta zavrteli tudi lansko mtb uspešnico Skupaj smo močnejši (Strength in Numbers). Filmi se začnejo ob 20. uri, ta je drugi od treh, pa tudi prvega in tretjega (o kajaku na zelo diviji vodi) se ne boste branili. Brezplačno! boff.si

Sledite nam