Kenda DH Pohorje
Trgovina Ride Wheelbase Devil's trails Freestyle Giant
2. januarja 2019

Nagrade, prireditve, dirke, akcije, nekaj lahkega, prve v letošnjem letu. Malo slovenske, malo hrvaške.

Naslovna

Nič o kolesarskih stezah in urbani mobilnosti ampak o trejlih, parkih, BMXu in pumptrackih. Pri KD Rajd so leto 2018 zaokrožili z daljšim zapisom o tem, kako Ljubljana vedno bolj postaja gorskokolesarska in BMX prestolnica. Veliko nove infrasturkture, kolesarski park v Podutiku, BMX proga za Bežigradom, Golovec trails, trije pumptracki … Vse to v zadnjih nekaj letih. Klik na kd-rajd.si

Uvodno fotografijo smo si sposodili pri KD Rajd

Priznanja

Monika Hrastnik je bogatejša za še eno priznanje. Njene odlične spustaške dosežke cenijo tudi v Zgornji Savinjski dolini, kjer je prejela nagrado za najboljšo športnico leta 2018. Takole je objavila na facebooku.   

Marin Ranteš, skupni zmagovalec svetovnega pokala v BMXu prostega sloga, je od organizatorja Sportskih novosti na tradicionalni, že 67. prireditvi za najboljšega športnika Hrvaške, prejel nagrado za “fair play”. Razlog? Na svetovnem prvenstvu je svojemu konkurentu posodil obročnik in s tem izgubil zlato! Preberi na regionalni.com

{loadposition inside}

Prireditve

9. januarja ob 19. uri v Okrepčevalnici Mahpredstavitev letošnje etapne dirke Mitas 4Islands. Fotografije, pregled poti, navodila, zanimivosti, ni da ni. Pofočkaj se pri MahMTB.com

Vipava Valley Gravel MMXIX bo na sporedu 26. januarja. 100 kilometrov, 900 višincev in vsaj 90 odstotkov makadamskih poti! Preberi in se kar na facebooku prijavi na dogodek. 

Ne pozabi na nadaljevanje Giant MTB Zlik! Naslednja, četrta dirka zimske lige, bo 13. januarja XC Ronjgi v organizaciji BBK Team Rodeo. Klik

Če imaš še kaj volje po preživetem novoletnem večeru, potem greš lahko na 6. dirko XCZLD. 6. januarja k Prokljanskem jezeru. Za organizacijo bo poskrbel BK Krka – Skradin. Doodatne informacije najdeš na stoperica.live.

Obnova kolesarske poti Gozd – Ajdovščina bo potekala v soboto 19. januarja. Organizator je Kamplc Racing team, zbor pa v Hiši mladih na ajdovskih Palah. Dogodek na facebooku.

Par kratkih

MTB Lisca sedaj tudi na Instagramu. Bi bilo lepo, če jim slediš, se trudijo, tako in drugače.

Simon Marčič gre že petič na reli Dakar. Želi si preživeti in čimbolje uvrstiti. Držimo pesti za edinega Slovenca na startu! Več pa na 24ur.com pri Davidu Stropniku.

Vedno več je kraj koles, dragih, redkih, ali manj dragih. Če so prejšnji teden Boru Čehu odtujili kar 5 koles, in to ne čisto običajnih, ki se zaenkrat še niso našla, je imel več sreče Mariborčan, ki je s pomočjo facebooka našel sinovo ukradeno kolo. Na maribor.info.

Freestyle zaposli
Freestyle Giant Wheelbase Trgovina Ride Devil's trails
Sledite nam