7. avgusta 2013

Primorske o dirt parku Livek, anketa BHBF, Halicanum XCE/XCO/XCM, Avstrijska Koroška počasi, ministra na nordijski hoji in v Leogangu, Fučka je cel, Leban žal ni, asfalt na vsako slovensko goro, DH selektorica odstopila, Madžari vabijo na DH DP.

Na Livku so odrasli prisluhnili
Prispevek na spletni strani Primorskih novic (tudi v tiskani izdaji) o pobudi za gradnjo nedavno odprtega dirt parka na Livku. 13-letni Matic Berginc, ki je predlagal gradnjo, je car tedna, predsednica krajevne skupnosti Katja Roš takoj za njim. primorske.si

Anketa za udeležence Black Hole bike festa
Če si bil/bila kakšen dan na festivalu Black Hole bike fest, le izpolni kratko anketo. Da bo druga izvedba še boljša!
P ko smo že spet pri festivalu – na novi Red Bullovi slovenski strani, ki ima tudi kanal Bike, so objavili foto zgodbo s festivala.

Na uvodni fotografiji udeleženec Black Hole maratona ob osvežitvi, kakršne se te dni nihče ne bi branil. Foto Peter Zajc.

Halicanum
Pester konec tedna na prireditvi Halicanum Trophy v Sv. Martinu na Muri na Hrvaškem. Prvo hrvaško prvenstvo v eliminatorju je  petek dobil Miha Halzer (Energijateam.com) pred Urbanom Ferenčakom (Calcit bike team) in Poljakom Tomaszom Pierwochom, hrvaški prvak je postal mladinec Sandi Bažon (BK Keindl Sport).
Konkurenca je bila še močnejša v sobotnem mednarodnem krosu 2. kategorije UCI. Pri članih ga je dobil Slovak Michal Lami pred madžarskimi in poljskimi zasledovalci, najhitrejši Slovenec je bil Boštjan Hribovšek (Calcit) na 11. mestu. Dirko članic je dobila Srbkinja Jovana Crnogorac, med mladinci je zmagal Gregor Krajnc (Calcit), Blaž Kadivec (Energijateam.com), Marko Škarja (Energijateam.com) pa je dobil dirko kategorije master 2.
Pa še 70 km maraton so imeli v nedeljo. halicanum.bk-muraavantura.com
Vrstni red XCE in vrstni red XCO

Avstrijska Koroška: Počasi bo!
Za vse, ki berete nemško (ali imate radi googlove prevode), bo morda zanimiv članek iz koroškega Kleine Zeitunga o težavah, s katerimi se srečuje projekt mtb poti na avstrijskem Koroškem. Lastniki niso prehudo zainteresirani. A menijo, da bodo imeli čez pet let kolesarski raj. kleinezeitung.at

Ministra v Oni
Nedavno smo iz revije ona izvedeli, kako bodo počitnice preživljali naši politiki. Minister za kmetijstvo in okolje Dejan Židan, pristojen tudi za zakonodajo o vožnji s kolesi, se bo med drugim v Sloveniji loteval nordijske hoje. Minister za kulturo Uroš Grilc pa se je veselil obiska bikeparka v Leogangu. Kar se nas tiče, napačni ljudje na napačnih položajih. delo.si

Zdravniško poročilo iz Črnega trna
Jani Fučka, ki si je minulo soboto pretresel glavo na dirko 4X Pro Toura na Češkem, je že od ponedeljka doma. Vse na svojem mestu, lobanja in možgani. Vse najboljše za 20. rojstni dan!
Sezono pa je žal prekinil eden najhitrejših mladincev v spustu Tilen Leban. Že v petek si je pri padcu na treningu pred dirko evropske serije iXS v Pili zlomil eno od koščic v zapestju.

Asfalt na vsako slovensko goro
Tomaž Ovsenik iz TKO Kranj z dobrim zapisom o tem, kako težko je biti turni kolesar po meri planincev in avtomobilskih planincev. tkokranj.si

Kristina je šla
Na strani hrvaške kolesarske zveze imajo res jedrnate novice: Kristina Kodrnja je odstopila z mesta selektorice hrvaške reprezentance v spustu.

Madžarsko DP v spustu
Madžari bi radi videli kakšnega Slovenca na svojem državnem prvenstvu v spustu od 16. do 18. avgusta v Eplényju. Imajo tudi sedežnico in dirko v 4krosu. Facebook dogodek
Pa še video napovednik:

Sledite nam