29. maja 2014

Sedem tednov do začetka festivala v Mežiški dolini, po SloEnduru za izbrance še preizkušnja v rudniku.

Že čez manj kot dva meseca, od 18. do 27. julija, bo v Mežiški dolini na Koroškem zopet čas za gorskokolesarski festival Black hole bike fest. Tako kot ob lanski prvi izvedbi bo prvi konec tedna posvečen enduro slogu s tekmovanjem serije SloEnduro in težiščem dogajanja na Ravnah ter na Jamnici nad Prevaljami. Po tednu, polnem tur in večernih dogodkov, bo vrhunec drugega konca tedna maraton Črna lukna v soboto 26. julija s središčem dogajanja v Podpeci nad Črno.

V slogu imena festivala bosta seveda obe maratonski trasi (30 in 51 km) vodili tudi skozi opuščene rove rudnika oziroma skozi “podzemlje Pece”, kot se imenuje turistični z muzejem. Ta posebnost in svetovna kolesarska atrakcija pa se bo letos razširila tudi na prvi, enduro vikend. V nedeljo 20. julija se bo 25 najhitrejših s sobotnega enduro tekmovanja ter peterica povabljenih pomerilo še na novo urejeni progi v “jami”, kot se po domače reče rudniku. Dvakrat bodo prevozili kratko, manj kot minuto dolgo progo, ki se skozi dvorane in jaške spusti za tri nivoje oziroma za približno 90 metrov.

Prijave na maraton in na enduro dirko so že odprte! Ob prijavi do vključno sobote 31. maja je štartnina maraton najnižja.

Black hole bike fest pa je veliko več kot le dirkanje, poudarek je na kolesarjenju po koroških hribih in druženju. Tudi na preskušanju najnovejše opreme, saj bodo zopet na prizorišču flote testnih koles vrste proizvajalcev.

{loadposition inside}

Novi glavni pokrovitelj festivala je Proloco trade z znamko Scott, drugi pokrovitelji pa Podzemlje Pece, novi pokrovitelj Black hole endura Tovarna akumulatorskih baterij TAB, prevaljska kolesarska trgovina Enduro, Metal Ravne, Rodeo Team z očali Cébé, Factory Store in Red Bull ter medijska partnerja Val 202 in mtb.si.

Podrobnosti na www.blackhole-bikefest.com

Uvodna fotografija je s sveže urejene trase podzemne enduro preizkušnje, foto Miha Kolar/MK Visuals.

Sledite nam