29. decembra 2009

3. dirka zimske lige Pazin, prestavljen božično-novoletni DL, Kamplc shop Ajdovščina, festival BOFF, RSP na KTM, Houffalize v težavah.

Peter Zupančič si pred ciljem lagodno privošči nekaj sprehoda (foto Cro MTB press info)

Peter Zupančič si pred ciljem lagodno privošči nekaj sprehoda (foto Cro MTB press info)

Kuko, koordinator lige Pop in "Čarapa" Hrvatin (foto Cro MTB press info)

Kuko, koordinator lige Pop in “Čarapa” Hrvatin (foto Cro MTB press info)

Ajdovski Kamplc je zdaj povsem zimski, spomladi pa bo predvsem bajkerski (foto Kamplc)

Ajdovski Kamplc je zdaj povsem zimski, spomladi pa bo predvsem bajkerski (foto Kamplc)

Novi premični dom ekipe RSP

Novi premični dom ekipe RSP

Veliko trojk za Zupančiča
V tretji dirki tretje zimske lige je v tretji izvedbi dirke na progi na Lovrinu pri Pazinu je tretjič zapored zmagal mladi član KD Calcit Kamnik Peter Zupančič iz kategorije U15. Tokrat dobre tri minute pred Alešem Hrvatinom (BK Buzet), zmagovalcem kategorije 20-30 let, in 6 in pol pred klubskim kolegom Juretom Kukovičem, zmagovalcem nad 30 let. Na 4. mestu je sledil Janez Dejak (Energija Domžale), 2. pri 20-30, še en Calcitovec Edvard Schumet je bil 7. skupno oziroma 2. pri 30+. Tine Zupanič (Kočevje) je bil 9. in tretji pri “tastarih”, Aleš Boben (Postojna) pa je končal na 11. mestu – dovolj, da po treh preizkušnjah vodi v svoji kategoriji.
Na absolutni lestvici z maksimalnim izkupičkom 600 točk seveda vodi Zupančič.
Tokrat je nastopilo 53 kolesarjev iz Hrvaške in Slovenije. Vir: Cro MTB press info.
Več kmalu na Ciklomaniji >>
Vrstni redi in ligaške razvrstitve >>

Božično-novoletni DL pozneje
V Ajdovščini so morali zaradi razmočene proge odpovedati božično-novoletno dirko v dvoboju, napovedano za minulo nedeljo. Želimo jim, da je to za nekaj časa zadnja dirka, ki so jo morali odpovedati iz tega razloga … Poskusili jo bodo izvesti že 3. januarja.
Tema na Tabli >>

Kamplc Shop v Ajdovščini
Še ena ajdovska novica: Vipavska dolina je bogatejša za novo športno trgovino Kamplc Shop, ki si deli ime s pretežno bordarsko zasedbo iz Ajdovščine. Znani so po deskarskem parku, pa tudi po bajkerskih dogodkih na Javorniku in v Ajdovščini. Trgovino sta odprla Sebastjan Stres in Nejc Bole, ustanovitelja kluba Kamplc in še vedno zaprisežena deskarja in bajkerja. Takšna je tudi ponudba trgovine na Gregorčičevi: v zimskem času bo zelo deskarsko in smučarsko usmerjena, poleti pa bo v središču pozornosti gorsko kolesarstvo. Ves čas pa boste v trgovini našli vse potrebno za skejtanje ter vsakodnevna oblačila in dodatke. V trgovino so poleg drugih pripeljali tudi znamke lastne distribucije: deske Bataleon, oblačila Eleven Swiss in čevlje za skejtanje Sykum.
Program za kolesarje je zastavljen kar široko in obsega kolesa Cult, Commencial, Lapierre in Specialized ter opremo in dodatke Oakley, Dakine, Royal, Spy, Camelbak, Formula, Marzocchi, WTB, Truvativ in tako naprej in nazaj. Večji del ponudbe najdete tudi na strani kamplc.net/shop. Telefon v trgovini bo zazvonil, če pokličete 05/995 29 36, pišete pa jim lahko na mail.

BOFF teče
Pa še ena s Severne Primorske: v Bovcu se danes s tekmovalnim sporedom začenja festival filmov o naravi in športih v njej – BOFF (Bovec Outdoor Film Festival). Nocoj bo na vrsti tudi premiera mtb filma dot.Four Blaža Tomažina.
Video napovednik festivala >>
Zadnji napovednik za dot.Four >>

RSP in KTM
Avstrijska ekipa RSP, pri kateri “služi” tudi naš Boštjan Volf, svoje tekmovalce v 4krosu s tradicionalnih koles Giant seli na domačo znamko KTM. Tako bo predvidoma na vseh evropskih dirkah z njimi tudi 14-metrsko vozilo. Volf, ki nastopa predvsem v spustu, zaenkrat ostaja na kolesu Giant.

Houffalize v težavah
Houffalize v Belgiji je z neštetimi izvedbami ob Mont Sainte Anne v Kanadi najbolj klasično prizorišče dirk svetovnega pokala. Letos so krosu prvič dodali 4kros, zdaj pa organizacija zaradi finančnih težav visi na nitki. Šele pred kratkim so svojo prireditev potrdili prireditelji finala sezone 2010 v Windhamu, ZDA.

Sledite nam