6. julija 2011

Sella Ronda Hero v Dolomitih – najtežji maraton? Že priljubljen tudi med Slovenci. Naše XC punce na vrhu svetovne lestvice. Od nedelje Vanka Regule na Braču. Alban Aubert že sredi svojih petdesetih parkov v prav toliko dneh.

Najtežji evropski maraton?
Sella Ronda Hero. Lani prvič izveden maraton v italijanskih Dolomitih s štartom in ciljem v Selvi v Val Gardeni in dvema trasama: 82 km s 4200 v.m. in 50 km z 2600 v.m. Pa prav nič po italijansko ali avstrijsko ne vodi gor in dol po makadamih temveč nudi ogromno singlov nad in pod gozdno mejo. Huda trasa in fantastični razgledi. Po samozvani tituli pa še ena “najtežja mtb dirka v Evropi”.
Že pred prvo izvedbo so nas pretresli s 3D animacijo trase, pa tudi sicer so trženjsko spretni prireditelji.
Že lani se je našlo nekaj slovenskih udeležencev, na drugi izvedbi minulo soboto jih je bilo še več. Z izjemo spodnjih dveh in še koga med njimi verjetno kar nekaj takih, ki jim niti na pamet ne pade, da bi se udeležili domačega maratona …
Natalija Anderluh: “Navdušena nad traso – super singlce, res dobri spusti (daleč od tega, da bi bili avtocesta), edino klanci so se na dolgi razdalji večkrat postavili preveč ‘navpično’. Kljub temu maraton odpeljan z veliko pozitivnimi občutki, naslednje leto pa spet … izboljšat rezultat! Letos je ogled uspel.”
Matej Kainz: “Zelo, zelo, zelo dolg kroskantri; vrhunski tehnični spusti, pol maratona po singlcah, pa (žal?) enmal strmi klanci … Ker ni blo skoraj nič vmesnih dolgočasnih ravnin, ampak samo gor-dol, je bil mal bolj pisan na kožo moutnbajkerjem, kot pa specjalkarjem z debelimi gumami.”
Fotogalerija letošnjega heroja pri Sportografu

Uvodna fotografija sportograf.com

Slovenie #2 (1)
Slovenska dekleta niso več na tretjem mestu olimpijske kvalifikacijske lestvice UCI v krosu. Zdaj so druga, pred njimi je le Kanada. Vmes so bila celo prva, pravijo oklepaji! Lestvice UCI

Brač spet kliče
To nedeljo se v Sutivanu na Braču začenja že 13. izvedba festivala Vanka regule, ki združuje avanturistične športe na prostem in filme o njih.
Preživela sta dva mtb dogodka – očitno oboje dvoboja na različnih progah. “Palm Road Freeride Bike Dual” bo na sporedu v četrtek 14., “Freeride 2Bike Cross” pa v soboto 16. julija. Res, v mojstrstvu kovanja angleških imen se z njimi lahko merijo le še v Bike parku Pohorje …

Petdeset / petdeset
Švicar Alban Aubert se s svojim projektom 50/50 (50 kolesarskih parkov v 50 dneh) že bliža Sloveniji, naslednjo sredo (13. julij) boste lahko v Kranjski Gori preverili, če ima že kaj žuljev.

Tale trirazsežna animacija Heroja pa res ne gre iz glave
In potem ti zmagovalec vse tole odfura v štirih uricah in pol … Keinz pa na 79. mestu v šestih. Mammamia!

Sledite nam