25. marca 2020

Eden čaka otvoritev, druge gradijo ali načrtujejo, vabijo nove moči. Pa lokalne prepovedi kolesarjenja, zelena luč za servise koles, trening doma s KZS, odpoved/prestavitev XC Završnica in TCOYT, novo na Rundi, Dak Norton na podcastu in Jazbar na radiu Koper.

Novi pumptracki so in bodo

Že prejšnji teden bi skupaj z novim nakupovalnim središčem Aleja ob ljubljanski severni obvoznici morali odpreti tudi četrti asfaltirani pumptrack v Ljubljani. Velik je več kot 1000 m2. Otvoritev je prestavljena.
Alliance ASE, ki so zgradili ta poligon, so začeli tudi z gradnjo pumptracka v Sveti Nedelji pri Zagrebu, enega z okoli 800 m2 načrtujejo v kampu River Camping Bled, že konec lanskega leta pa so manjšega dokončali v Krškem. Vse v blogu na www.enteralliance.com

Naslovna fotografija – Alejapump, foto Alliance ASE

Aliansa pa išče tudi nove moči za gradnjo. Začnejo takoj, ko bodo spet lahko potovali.

Se zgodi, da kje ne smeš v gozd

Medtem ko ob vseh ukrepih proti druženju ne stroka ne vlada še nista rekla ničesar proti zmerni rekreaciji vključno s kolesarjenjem, se lokalno lahko zgodi tudi kaj nasprotnega. Župan Vodic, kamor spada tudi del Rašice, je tako prepovedal kolesarjenje v gozdu. Objava na vodice.si.

Zaprte planinske poti

Kar nekaj društev pa je na pobudo civilne zaščite ali odredb občin zaprlo planinske poti, tudi kolesarske so omenjene. Beri na pzs.si.

{loadposition inside}

Zelena luč za servis koles

Kolesarski servisi v času omejitev za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 lahko opravljajo nujno potrebne servise koles in e-koles. Tako na vprašanje odgovarjajo na gov.si.

Trening doma s KZS

Kolesarska zveza Slovenije je v sodelovanju s sodelavcem, trenerjem Urošem Šilarjem, pripravila program za vadbo na trenažerju ali sobnem kolesu. Na dveh ravneh, osnovni in napredni. Takole: prvi dan, drugi dan, tretjega v času, ko zaključujemo tele Tahitre, še ni.

Odpovedi/prestavitve na kupu

Po odpovedi XCO Vrtojba so odpovedali tudi drugo dirko serije SloXcup, XC Završnica, ki bi morala biti 19. aprila. “Verjetno dirke v kasnejšem terminu ne mogoče izvesti,” so povedali pri KK Završnica.
Prestavljen je mesec urejanja poti Take Care of Your Trails. Pri IMBA Europe nov termin objavijo, ko se situacija normalizira.
O prestavitvah dirk v spustu na Mariborskem Pohorju smo že pisali. Pri Marpromu so si sprva želeli v času neobratovanja izvesti vsaj remont vzpenjače, a zdaj zaradi omejitev tudi tega ne izvajajo.

Na Rundo

Cestno-makadamkarski blog Runda.si (aka Matej Zalar) pridno producira. Težko izpostavimo en članek, ampak dajmo tegale o tem, kako je cela Slovenija naenkrat pogruntala, da moramo na kolo ali vsaj na sprehod.

Wajduski tviteraš

Matjaž Jazbar, “tviteraš” in ata na ajdovski BMX/MTB sceni, je bil gost v rubriki Ostani doma z nami na radiu Koper. Poslušaj na rtvslo.si.

 

Dak na Downtimu

Tekmovalec v spustu Dakotah Norton, ameriški član ekipe Unior/Devinci Factory Racing, je gost najnovejšega podcasta Downtime.

Sledite nam