Pumpaj Slovenija Vrhnika
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
25. marca 2020

Eden čaka otvoritev, druge gradijo ali načrtujejo, vabijo nove moči. Pa lokalne prepovedi kolesarjenja, zelena luč za servise koles, trening doma s KZS, odpoved/prestavitev XC Završnica in TCOYT, novo na Rundi, Dak Norton na podcastu in Jazbar na radiu Koper.

Novi pumptracki so in bodo

Že prejšnji teden bi skupaj z novim nakupovalnim središčem Aleja ob ljubljanski severni obvoznici morali odpreti tudi četrti asfaltirani pumptrack v Ljubljani. Velik je več kot 1000 m2. Otvoritev je prestavljena.
Alliance ASE, ki so zgradili ta poligon, so začeli tudi z gradnjo pumptracka v Sveti Nedelji pri Zagrebu, enega z okoli 800 m2 načrtujejo v kampu River Camping Bled, že konec lanskega leta pa so manjšega dokončali v Krškem. Vse v blogu na www.enteralliance.com

Naslovna fotografija – Alejapump, foto Alliance ASE

Aliansa pa išče tudi nove moči za gradnjo. Začnejo takoj, ko bodo spet lahko potovali.

Se zgodi, da kje ne smeš v gozd

Medtem ko ob vseh ukrepih proti druženju ne stroka ne vlada še nista rekla ničesar proti zmerni rekreaciji vključno s kolesarjenjem, se lokalno lahko zgodi tudi kaj nasprotnega. Župan Vodic, kamor spada tudi del Rašice, je tako prepovedal kolesarjenje v gozdu. Objava na vodice.si.

Zaprte planinske poti

Kar nekaj društev pa je na pobudo civilne zaščite ali odredb občin zaprlo planinske poti, tudi kolesarske so omenjene. Beri na pzs.si.

{loadposition inside}

Zelena luč za servis koles

Kolesarski servisi v času omejitev za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 lahko opravljajo nujno potrebne servise koles in e-koles. Tako na vprašanje odgovarjajo na gov.si.

Trening doma s KZS

Kolesarska zveza Slovenije je v sodelovanju s sodelavcem, trenerjem Urošem Šilarjem, pripravila program za vadbo na trenažerju ali sobnem kolesu. Na dveh ravneh, osnovni in napredni. Takole: prvi dan, drugi dan, tretjega v času, ko zaključujemo tele Tahitre, še ni.

Odpovedi/prestavitve na kupu

Po odpovedi XCO Vrtojba so odpovedali tudi drugo dirko serije SloXcup, XC Završnica, ki bi morala biti 19. aprila. “Verjetno dirke v kasnejšem terminu ne mogoče izvesti,” so povedali pri KK Završnica.
Prestavljen je mesec urejanja poti Take Care of Your Trails. Pri IMBA Europe nov termin objavijo, ko se situacija normalizira.
O prestavitvah dirk v spustu na Mariborskem Pohorju smo že pisali. Pri Marpromu so si sprva želeli v času neobratovanja izvesti vsaj remont vzpenjače, a zdaj zaradi omejitev tudi tega ne izvajajo.

Na Rundo

Cestno-makadamkarski blog Runda.si (aka Matej Zalar) pridno producira. Težko izpostavimo en članek, ampak dajmo tegale o tem, kako je cela Slovenija naenkrat pogruntala, da moramo na kolo ali vsaj na sprehod.

Wajduski tviteraš

Matjaž Jazbar, “tviteraš” in ata na ajdovski BMX/MTB sceni, je bil gost v rubriki Ostani doma z nami na radiu Koper. Poslušaj na rtvslo.si.

 

Dak na Downtimu

Tekmovalec v spustu Dakotah Norton, ameriški član ekipe Unior/Devinci Factory Racing, je gost najnovejšega podcasta Downtime.

Casio GShock
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam