11. avgusta 2018

Po vseh letih prirejanja svetovnega pokala in prvenstev v Mont Sainte Anne v Kanadi prvič tudi kratki kros. V petkovi pozno popoldanski dirki zmaga Danke in Novozelandca.

Po vseh letih prirejanja svetovnega pokala in prvenstev v Mont Sainte Anne v Kanadi prvič tudi kratki kros. V petkovi pozno popoldanski dirki zmaga Danke in Novozelandca.

Ženske

Annika Langvad (Specialized Racing) je v petem kratkem krosu sezone svetovnega pokala slavila svojo četrto zmago. Svetovna prvakinja v maratonu je v Quebecu zmagala s štirimi sekundami prednosti pred svetovno prvakinjo v krosu Jolando Neff (Kross Racing) in pet sekund pred Kate Courtney (Specialized Racing).

Samo kilometer dolg krog je bil kondicijsko zelo zahteven, tako da so dekleta na začetku vozila kontroliran tempo. V šestem krogu je Langvadova skupaj s Courtneyevo uspela narediti manjšo razliko. Jolanda Neff je morala uporabiti vso svojo spretnost, da ju je v naslednjem spustu še ujela, a na naslednjem vzponu je Langvadova spet napadla in se počasi oddaljila. Neffova je vozila na drugem mestu in ga ubranila pred Courtneyevo, ki je tako zaključila na tretjem s svojo najboljšo uvrstitvijo v svetovnem pokalu.

Tanja Žakelj (Unior/DeVinci) je dirko končala na 14. mestu in bo tako v nedeljo v olimpijskem krosu startala iz druge vrste.


Avancini skoraj vso dirko na čelu, Gaze za njim

Moški

Sam Gaze je v MSA spet pokazal, da mu kratki kros leži. Novozelandec je dobil svojo drugo dirko v kratkem krosu, drugi je bil zmagovalec v Andori Henrique Avancini (Cannondale Racing) in tretji Mathias Flückiger (Thömus RN Racing).

Avancini je sicer vodil skoraj celo dirko in Gaze mu je samo sledil. Tudi Flückiger je bil ves čas z njima. Ob vsakem prehodu ciljne ravnine je Avancini popustil tempo in dovolil, da se spet zbere večja skupina. A nihče ni hotel mimo njega, ker je bil krog pač kondicijsko naporen in je bilo spoštovanje pred njim preveliko.

Na prehodu v zadnji krog pa so se glavni favoriti samo pogledali in eksplodirali. Gaze je napadel in Avancini mu je sicer sledil, a mimo ni mogel več. Gaze je pokazal, da je z glavo spet v igri in pričakujemo spet lepe borbe na krosu z Ninom Schurterjem, ki je tokrat zaradi slabega počutja končal bolj v ozadju na 22. mestu.

Fotografiji Mathieu Belanger/Velirium

Preberi še
Andora: V kratkem krosu Avancini in Koller, Tanja Žakelj 17.

Sledite nam