28. marca 2012

V Grožnjanu zaključek 5. zimske lige s 140 kolesarji. V soboto Cape Epic ’11 na TV Slo 2. Mojster Miha Šolar v Lescah. Kodermac s sliko dneva na Pinkbike. Semenj na Jesenicah. Očistimo Velko. PV na spletu. Jerry zmagovalec v Italiji (video).

Finale Budinu, liga Vidoviću
V Grožnjanu v Istri je v nedeljo na finalu pete zimske lige Trek nastopilo rekordnih 140 kolesarjev. Dvojno zmago sta dosegla kolesarja kluba MBK Orbea Matjaž Budin in Blaž Uršič, sledila sta jima Jure Kukovič in Matic Pirš iz Calcit bike teama GT. Peti je bil veteran Tine Zupan (Sova Scott) iiiiin tako dalje. Najhitrejša dama je bila že četrtič v tej zimi Ana Zupan (Energijateam.com).
Zaradi obveznosti je vodilni v razvrstitvi Saša Vidović dirko izpustil, a že drugo leto zapored vseeno osvojil skupni naslov.
Pop & Co. že snujejo 6. zimsko ligo, o tem več ob priložnosti.
Poročilo in galerija na SportCom.hr

Kaj bi iskali drugo uvodno fotografijo, če sta na tej hkrati oba zmagovalca, Matjaž in Ana. Foto Pop.

V soboto Cape Epic 2011 na TV
Na drugem sporedu TV Slovenije bodo v soboto 30. marca ob 19.45 prikazali film Tomaža Kovšce o lanskem nastopu Petra Vesela in Ivonne Kraft na južnoafriški etapni driki Cape Epic.

Mojster Miha
Nekdanji reprezentant v krosu Miha Šolar je v Lescah, ob krožišču med Radovljico in Lescami, odprl kolesarsko trgovino servis. Srečno Miha in da hitro obogatiš kot vsi v tem poslu! Nekega dne bo o trgovini kaj na naslovu mojster-miha.si.

Vanja s še eno POD na Pinkbike
Novogoriški fotograf Vanja Kodermac je osvojil svojo drugo fotografijo dneva na svetovni priljubljeni kanadski strani Pinkbike. Hišnega fotografa Iana Hylandsa je prepričal s fotografijo Troya Brosnana v Južni Afriki. Bravo Vanja!

S’menj na Jesenicah
Jesenice bodo imele ta konec tedna, od petka 30. marca do nedelje 1. aprila, kolesarski semenj. projektnatura.si

Očistili so si
Akcija Očistimo Slovenijo je še enkrat uspela. Po svoje so jo vzeli člani skupnosti, ki se je ustvarila okoli ljubljanske trgovine Imbbus. Namesto desete letošnje turice so s priljubljene poti ne le odnesli smeti temveč tudi odmaknili veje, nekaj kotalečega se kamenja ter zaprli bližnjice. Poročilo na imbbus.si

Planinski vrstnik na spletu
Pri Planinskem vestniku, glasilu Planinske zveze Slovenije, so že pred leti pljunili v roke. Danes lahko na spletu listamo po arhivu PV od prve številke, ki je izšla leta 1895. Ne 1995, sto let prej. Lepo digitalizirano, z iskanjem po besedilih.
To omenjamo predvsem zato, ker so o kolesarjih začeli pisati že leta 1898, pa se nas nekateri njihovi člani še do danes niso navadili. Prvi članek o gorskem kolesarstvu je izleta 1987, torej izpred četrt stoletja. Zanimivo branje. Iščite sami, naprimer z geslom “kolesar”. pvkazalo.si
Članek o projektu na strani PZS

Jerry zmagovalec v Italiji
Prejšnji konec tedna je Tomaž Jeras – Jerry (Calcit bike team GT, ne kot napak piše v rezultatih) v Italiji kljub obnovitvi stare poškodbe uspešno začel svojo sezono BMX dirkanja. V Creazzu je na dirki serije Triveneto zmagal v kategoriji BMX cruiser 14+.
Na dirki so nastopili še člani mariborskega BSX Teama, iz motov se je v četrtfinale v svoji kategoriji prebil Dario Vaupotič.
Vrstni redi

Video Jerryjeve zmage v finalu

Sledite nam