29. junija 2010

Evropska pokala DHI in 4X Leogang. Ekipa za EP XCO v Izraelu. Skrajna planinska pobuda za novo Uredbo. Red shovel jam. Četverica s Pohorja na Kreto. Konec Koroškega pokala 2010. AA XCO Šmohor. Cestno DP.

Dvojna zmaga za Trek World Racing v Leogangu - pri damah je bila najhitrejša Tracy Moseley (foto Thomas Dietze)

Dvojna zmaga za Trek World Racing v Leogangu – pri damah je bila najhitrejša Tracy Moseley (foto Thomas Dietze)

Finale 4X v Leogangu, prav tako na progi svetovnega pokala (foto Thomas Dietze)

Finale 4X v Leogangu, prav tako na progi svetovnega pokala (foto Thomas Dietze)

Ena z Red shovel jama (foto Borut Vidrajz/pakoworks.com)

Ena z Red shovel jama (foto Borut Vidrajz/pakoworks.com)

AJM Team time ride - brez čelad in direkt po travniku ne ravno mtb, kot si ga predstavljamo na mtb.si, ampak s pajacem vred se očitno zabavajo

AJM Team time ride – brez čelad in direkt po travniku ne ravno mtb, kot si ga predstavljamo na mtb.si, ampak s pajacem vred se očitno zabavajo

Robi Kordež poučuje "noršor" na finalu Koroškega pokala v Šentjanžu (foto MTB Koroška)

Robi Kordež poučuje “noršor” na finalu Koroškega pokala v Šentjanžu (foto MTB Koroška)

V Leogangu spustaši brez ulova
Četica slovenskih spustašev je minuli vikend namesto Buzeta izbrala dosti močnejšo konkurenco na drugi dirki evropske serije iXS Cup v Leogangu – na progi, ki je teden dni prej gostila svetovni pokal. Niso imeli sreče: najhitrejši je bil Blaž Hölcl (Enduro Maxxis) na 56. mestu s skoraj pol minute zaostanka za zmagovalcem Justinom Leovom (Trek), bil je 11. mladinec. 71. Primož Ravnik, 80. Jan Cestnik, 87. Denis Paradiž, 94. Aleš Virtič, 120. Peter Mlinar, DNS Žiga Pandur (ne, ni se mu slepič razlil). Špela Horvat (KD Rajd) 14. med 15. damami oziroma druga od treh mladink.
Vsi vrstni redi >>

Euro 4X Leogang: Lovro 15.
Bolje kot spustašem je šlo v Leogangu našim tekmovalcem v 4krosu v peti dirki oziroma finalu evropske 4X serije. Najvišje je končal Lovro Dejak (KK Ribn’čan) na 15. mestu, potem ko je bil v kvalifikacijah 19. Še bolje je po kvaliju kazalo Kristjanu Medveščku (KK Črn trn), ki je bil 13., nato pa s padcem v zadnjem delu, ko je bil na 2. mestu v skupini, nesrečno izpadel v 1/8 finala in bil 25. Andrej Bratina, Matija Stupar in Alen Kralj so se zvrstili od 21. do 23. mesta, Blaž Bolarič je bil 29. Tim Zupanc (KD Rajd) je bil 2. v posebni mladinski dirki.
Zmagal je evropski prvak Joost Wichman (RSP), v skupni razvrstitvi pa Lukaš Mechura (Chainreaction Cycles).
Vrstni red (PDF) >>

Peterica v Izrael na EP XCO
Naslednji teden (6.-9. julij) je na vrsti letošnje evropsko prvenstvo v krosu. Lokacija – Haifa v Izraelu – je bila že povod za številne polemike, od geografskih do političnih in logističnih. Kdo bo gotovo manjkal, slovenska vrsta pa bo z izjemo članov čisto solidna: članici elite Blaža Klemenčič in Nina Homovec, mlajša članica Tanja Žakelj ter mladinca Urban Ferenčak in Rok Korošec.
www.haifamtb2010.com

Ekstremna
Dva tedna do konca javne razprave o novi Uredbi o prepovedi (vsega zabavnega) se najdejo tudi pobude, kot je ta, ki jo je danes objavilo Delo: zaostriti omejitve in kazni za voznike “koles, prirejenih za spust”. Nagnali bi jih od povsod, jih kaznovali z do 3000 evri kazni, pravno osebo, ki organizira takšno vožnjo, pa z do 50.000 evri kazni. Kakšna je že definicija kolesa, “prirejenega za spust”?
Glej temo na Tabli >>

Močna Rdeča lopata
Minulo soboto je bil v Tržiču verjetno najmočnejši domači fristajl/dirt mtb/bmx dogodek sezone: Red Shovel Jam. Poleg močne slovenske postave se ga je udeležila tudi polna hrvaška z Mislavom in Leom na čelu. Zamrznjene in premikajoče se prizore letenja bomo videli marsikje, zaenkrat si poglejte mini galerijo pri Borutu/Pakoworks, video kmalu obljublja Luka/ScaRecRow.

Četverica s Pohorja na Kreto
Nedeljski prvi AJM Team time ride iz Kamnice na Pohorje je privabil več kot 60 ekip s po dvema do štirimi člani. Na 21 km dolgo traso so šli v 30-sekundnim razmakih. Zmagala je ekipa s časom, najbližnjim povprečnemu času vseh ekip. To je bila četverica Izziv iz Maribora, ki so povprečje (znašalo je 2 uri, 28 minut in 39 sekund) zgrešili le za 35 sekund. Cel teden bodo zmago proslavljali na Kreti.
Še en vzpon, na katerem niti čelade niso bile obvezne, ampak vsaj malo drugačen.
Več s fotografijami, videom in rezultati >>

Koroški pokal pod streho
Koroški pokal se je minuli petek končal z letošnjo osmo prireditvijo, vzponom iz Šentjanža na Grubarjev vrh. Bolj kot še ena zmaga Natalije Anderluh (MTB Koroška) in Iztoka Dogše (Ganesha team) je vtis pustila prava kolesarska veselica z odprtjem novih 20 km kolesarske steze in udeležba nekaterih reprezentantov v krosu.
Več na strani MTB Koroška >>

Dva masterja v Šmohorju
Ob vsem drugem dogajanju minuli vikend je bila udeležba na dirki pokala Alpe-Jadran v Št. Štefanu na Zilji (Šmohor) na avstrijskem Koroškem zelo pičla. Dva Slovenca sta bila vseeno tam: Milan Urbančič je bil prvi (predzadnji) v veteranski kategoriji master III, Tine Zupan (oba KRK Sova Scott) pa drugi (zadnji) v master V.
Vsi vrstni redi (PDF) >>

“Naši” na cestnem DP
Minuli konec tedna so za naslove dirkali cestni kolesarji – v petek v Solkanu v vožnji na čas, v nedeljo pa na Ptuju v cestni dirki. Poglejmo uvrstitve bolj ali manj gorskih kolesarjev.
Nismo vedeli, da ima Calcit Bike Team Niko Kožar, a v Solkanu je zmagala med mladinkami pred klubsko kolegico Tino Perše. Nina Homovec (MBK Orbea) je bila pri članicah šesta, Luka Mezgec (Zheroquadro Radenska) pa v šibki konkirenci mlajših članov 4.
Na Ptuju je bil Urban Ferenčak (sicer Surfing Shop, tokrat pa Radenska KD Življenje) tretji med mladinci.
Vsi vrstni redi na kolesarska-zveza.si

Sledite nam