20. marca 2016

Evropsko enoprestavniško prvenstvo od petka 20. do nedelje 22. maja. Vse, kar se bo dogajalo na kolesu in ne samo na kolesu.

Singlespeederji znajo presenetiti, saj je pred dirko vedno na prvem mestu druženje, zabava in … raziskovanje novih destinacij. Organizatorji so nam zaupali potek tridnevnega dogajanja v Kobaridu.

Petek 20. maj – Pozdravljeni singlespeederji

Od 9. ure dalje bodo preko celega dneva potekale prijave.

Od 10. ure se začnejo spoznavne vožnje po Kobaridu in okolici.

Med 11. in 13. uro bo na vrsti “Beer & Cheese tour”. Družabna vožnja s kolesi. Krajša, nezahtevna kolesarska tura od kampa Rut (središče dogajanja in glavni štab), do muzeja 1. svetovne vojne, kjer si bodo udeleženci lahko ogledali ostanke preteklosti in morije 1. svetovne vojne. Ker se v planinah nad Soško dolino prideluje eden izmed naših najboljših sirov, bo pot vodila do muzeja sirarstva, kjer bo poleg ogleda starodavnega načina pridelave tudi degustacija dobrot s planin. Tura se bo zaključila z obiskom lokalnega “craft” oziroma mikro pivovarja v Kobaridu.

Ob 19. uri sledi pozdravni govor in predstavitev evropskega prvenstva ki bo, vsaj Dani obljublja, kratek! Da bo več časa ostalo za manj uradne reči. Po govoru bo namreč na vrsti večerja. Po večerji … zabava.

Sobota 21. maj – dan D

Sobotno jutro se bo začelo s kavo ob 8. uri. To je tisto, kar so na Severnem Irskem naredile kokoške in je bila prava uspešnica – kuhanje kave v velikem loncu za množico neprespanih kolesarjev.

Ob desetih pa skupinska vožnja, nekateri jo imenujejo tudi dirka! Trasa ostaja skrivnost vse do začetka dirke, pač v enoprestavniškem duhu. Pri dirki gre predvsem za to, da se kolesarji prepustijo spoznavanju okolice, ne pa trasi in treniranju, saj bodo le na tak način vsi v enakopravnem položaju. Edino kar je znano je to, da bo dirka po “statistiki” glede višincev in dolžine ustrezala nekoliko krajšemu maratonu, le da bo krožna in bodo lahko tisti, ki bodo preveč utrujeni od prejšnjega večera, lahko prej zaključili in se posvetili navijanju.

Ob 13. uri sledi kosilo. Takoj za tem pa družabne igre. Kolesarske in nekolesarske. Na družabnih igrah  se odloči kdo izmed kandidatov prejme “štafetno” palico za organizacijo naslednjega prvenstva. Kandidati se še izbirajo in odločajo in če ne bo nobenega, bodo pa igre toliko bolj spontane in sproščeno netekmovalne, kar je odlika singlespeed druščine. Bo pač več časa za druženje in pripovedovanje kolesarskih štorij.

18. ura je predvidena za večerjo. Po večerji sledi podelitev nagrad in na koncu zabava! Večerno dogajanje je še nekoliko zavito v tančico skrivnosti. Po vsej verjetnosti se obeta veliko presenečenje!

Nedelja 22. maj – slovo

Za budnico bo zopet poskrbela kava! Nato pa počasi na kolo. Še zadnje skupne vožnje, vtisi in šok, da je vsega lepega enkrat konec! Nato pa v pričakovanju naslednjega evproskega prvenstva v singlespeedu, ki bo …?

Glavni pokrovitelj dogodka je:

{loadposition inside}

Ostali pokrovitelji:

www.ssec.si

Fotografije Uršula Kordiš in Grega Stopar

Preberi še:
Si že na “singlspidu?”
SSEC 2016: Napovedujemo kobariško dogajanje, drugič
SSEC 2016: Še 125 dni
Na štiri oči z Danijem

 

Sledite nam