agi bike park
17. maja 2023

Gradnja pri Agiju, mokri etapni dirki Human Fish Gravel, Life events zaposlijo bajk šefa, e-bike dirkanje ob motorjih, otvoritev sezone na Poseki, gradnja pri Agiju ter endura Zagreb in Bassano.

Agibikepark

V Agi bike parku nedaleč od Litije bo očitno letos res pokalo. BATT koplje tudi v mokrih razmerah, mi pa čakamo na informacije o otvoritvi.
Naslovna fotografija Agi bike park.

Makadami človeške ribice

Tridnevna etapna makadamska dirka Human Fish Gravel je bila mokra, zmagovalec je Matej Drinovec. Vrstni redi na www.humanfishgravel.com

O nepodprti avanturi Carso trail, ki je prav tako potekala minuli konec tedna, zaenkrat ni informacij. Samo govorice 🙂

Kaj pa tale kariera? Kolesarski vodja pri Life events

Gorenjci Life events počnejo čuda enih kolesarskih stvari, tudi Human Fish Gravel iz zgornje novice. Iščejo vodjo kolesarskih projektov! Vse na www.lifeevents.si

Na Poseki od 26. maja

Bike park Poseka na Ravnah na Koroškem, to je tisti z zaenkrat edino slovensko vlečnico, prirejeno za kolesarje, sezono odprejo v petek, 26. maja, ob 15. uri.

E-bike dirkanje (za motorji)

Slovensko enduro cross country prvenstvo pod okriljem Moto zveze Slovenije ni hec, na vsaki od šestih dirk se bo letos poskusilo blizu 300 motociklistov. V Žireh bodo 10. junija prvič dodali promocijsko dirko na e-kolesih. Start ob 18. uri, krog bo enak kot za tiste z notranjim izgorevanjem, dirka bo dolga 90 minut.

Enduro Zagreb

Na le v Mežici, tudi nad Zagrebom so minuli konec dirkali v enduru. Seveda prav tako v dežju. Prvak Zagreba v enduru je postal kar prireditelj Veno Vrbanović iz BK Opušteno. Vrstni redi

Markič na Triveneto enduru

Po dveh marčevskih dirkah se je 7. maja v Bassanu del Grappa nadaljevala serija Triveneto MTB enduro. Jan Markič (ŠKTD Avče), ki se osredotoča na dirkanje v Italiji in letos sploh še ni nastopil v SloEnduru, je bil 13. Skupno je na 4. mestu, vodi pa še vedno Miha Smrdel (MBK Črni Vrh) z drugim mestom iz Gorico in zmago iz Aviana.

Če imaš še ti kaj za v Tahitre, se oglasi na desk@mtb.si.

Prejšnje Tahitre

Tahitre 896: Pomurci pumpajo, Belokranjci gradijo

Sledite nam