13. oktobra 2013

Z letom zamude to nedeljo sedma izvedba priljubljenega Labinjonskega maratona. Trasi 30 in 60 km in po nekaj letih ponovno kategorija za singlespeed!

Spet je čas za prvo dirko naslednje sezone. Sedmi Labinjonski bike maraton v organizaciji BBK Istra bike bi sicer moral biti že lani ob približno tem času, pa so ga sprva prestavili na marec, takrat je v Istri padel sneg … in leto je naokoli. To nedeljo, 20. oktobra, bi moralo iti vse po načrtih.

Štart in cilj bo tokrat ob morju, v kampu Oliva v Rabcu. MTB trasi sta dve, 30 in 60 km, s 710 oziroma 1300 v.m. (tem višincem v Labinu nismo nikdar zaupali …). Ne prezahtevno, lepi odseki in razgledi na Kvarner zagotovljeni. Če imaš raje asfalt, si lahko privoščiš tudi cestno preizkušnjo na 55 km. Štart MTB ob 11. uri.

Vrača se singlespeed!

Naslednja informacija zadeva le posebno usekano manjšino: na 30 km MTB trasi bo tudi kategorija za enoprestavnike, brezprestavnike, kakorkoli jim rečemo … singlespeede. Med slovensko SS sceno že žubori, tako da bo udeležba bržčas “ogromna”. Morda celo dvomestna!
V Labinu so že imeli v sodelovanju z mtb.si singlespeed kategorijo v letih 2007 in 2008 in sicer na 55 km dolgi trasi. Ob letošnjem “DP” v Tolminu sta bili to doslej tudi edini singlespeed dirki na našem koncu sveta.
Kostumi niso prepovedani 😉

Vabljeni v Labin, na vedno prijetno istrsko mtb druženje z nekaj vrtenja pedal! Lačni in žejni tudi še nikdar nismo šli od tam.

Uradna stran, prijave, lepo prikazane trase istra-bike.hr
Prireditev na facebooku

Sledite nam