Teo Pečnik
6. januarja 2021

Kolesarske trgovine ostajajo zaprte, Teo Pečnik poleg ceste tudi še v krosu, kolo na vlak Lj – Kočevje, 5 predlogov za kolesarjenje na toplejšem, Freestyle zaposli, ciklokros vojne in Petrine rute Lone Rider.

Ukrepi ostajajo!

Športne trgovine, ki naj bi jih odprli ta četrtek, 7. januarja, ostajajo zaprte. Odprli jih bodo lahko najprej 14. januarja.

Kar se tiče treningov za registrirane športnike in rekreativce, pa je od ponedeljka nekaj sprememb. Zbrali so jih pri prijavim.se.

Teo bo (tudi) na cesti

Pa smo izgubili še enega, bo rekel kdo. Teo Pečnik, mladi Ravenčan, zmagovalec serije SloXcup med mladinci in državni podprvak, ki letos prestopa med mlajše člane do 23 let, bo namreč letos nastopal tudi na cesti za ekipo Ljubljana Gusto Santic. A ostaja tudi na gorskem kolesu, kjer bo ciljal predvsem na reprezentančne nastope na evropskem in svetovnem prvenstvu ter v svetovnem pokalu.

“Vesel sem priložnosti na cesti, kjer se bom v prvi sezoni moral veliko naučiti in pretrpeti. Vem da bo nekoliko težje usklajevati obe disciplini, vendar mislim, da se bo z nekaj volje vse dalo,” pravi mladi Korošec.

A Teo žal ne bo ekipni kolega nekdanjega gorskega kolesarja Roka Korošca, ki je na zadnji dan leta 2020 objavil, da pri 27 letih zaključuje športno pot.

Teo Pečnik je na naslovni fotografiji.

Kolo na vlak

Ta kombinacija je z novo povezavo med Ljubljano in Kočevjem, ki je po 50 letih znova zaživela pred dnevi, postala še bolj aktualna. Tudi zaradi novih vlakov Stadler Flirt s prostorom za po 10 koles na vlak. Čas vožnje, cena, vse super, vozni redi med tednom tudi, a kolesarji bomo spomladi potrebovali tudi kakšno furo za vikend.

5 predlogov za furanje na toplem

Na Red Bullovi slovenski strani so zbrali pet predlogov za enodnevne MTB izlete v vsaj malce milejši klimi. Edino majhne “tehnične” težave imamo s skakanjem med statističnimi regijami … Beri na redbull.com.

Freestyle zaposli

Trgovini Freestyle znova zaposlujeta tako v Ljubljani kot v Mariboru. Iščejo prodajalce/prodajalke, ki se spoznajo na kolesa. Precej verjetno točno tebe! Kontakti na freestyle.si.

Iščejo pa tudi tržnika, marketing mojstra/mojstrico, ki bi skrbel-a tudi za spletne vsebine in družbene medije. Morda prav tebe čakajo, da se oglasiš na email.

Vojna CX titanov

Runda.si v minulem tednu med drugim o zares zanimivi mednarodni sezoni ciklokrosa. Cepiva in iger! Beri na runda.si.

Slovenski dizajn na “buffih”

Kolesarka in modna oblikovalka Petra je pod svojo novo znamko Lone Rider dala na trg rute z vzorci Sans Concept, ki jih ustvarja sama. Saj veš, “buff” lahko na kolesu uporabljaš kot zaščito obraza, šal za okoli vratu ali kot podkapo. Pridejo še drugi izdelki, pravi Petra. Preberi in prebrskaj na sansconcept.com.

Sledite nam