Ivan Bašić, enduro Perun
11. novembra 2020

249 udeležencev na zimski ligi Dalmacije, 70 na Enduru Perun, v Istri in Kvarnerju pa zaenkrat nič. XCO Vrtojba ’21 v koledarju UCI, Vita Movrin v Modrih novicah in kanadski kaskader Yves.

Enduro na dalmatinskem kršu

Tretji Enduro Perun nad Omišem je dobil Ivan Bašić (na naslovni fotografiji) pred Ivom Jarićem in Dinom Sudićem. 63 jih je dokončalo vse štiri hitrostne preizkušnje, Hrvatje z vseh koncev in še gostje iz BiH. Vrstni redi.

Naslovna fotografija Našimir Corneretto. Celotna fotogalerija.
Še več pri Coast Riders.

Zimska liga v Dalmaciji

Uspešno so izvedli že drugo dirko XCZLD 2020/21, 7. maraton Stankovci s kar 249 udeleženci. Zmagal je član KK Adria Mobil Bruno Paškalin, vrstni redi so tu, lahko si ogledaš še fotogalerijo Denisa Peroša – je videti dosti bolje kot tale naša nizka oblačnost.

In Zimska liga v Istri?

Z nam bližjo zimsko ligo, priljubljeno tudi med Slovenci in Italijani, pa zaradi omejitev zaenkrat ne bo nič. www.facebook.com/mtb.zimskaliga

XCO Vrtojba 2021

Novo v koledarju UCI za 2021: XCO Vrtojba (Class 1) 28. marca! Skupaj s svetovnim pokalom v Mariboru (24.-25. april) in XCO Kočevje (30. maj, prav tako C1, a še vedno upajo na Hors Class). www.uci.org/mountain-bike/calendar

Vita v Modrih novicah

Vita Movrin ta petek v Modrih novicah, ki ga dobijo v nabiralnike njeni sosedje v Domžalah, Mengšu, Trzinu, Komendi in Kamniku. Tudi v spletnem arhivu bo.

Yves iz Montreala

Bolj malo o kolesarstvu, ampak o marsičem pomembnem. Yvesa Langloisa lahko te dni v Sloveniji srečaš na zlatem Surlyju. Kanadčan je nekdanji filmski kaskader, ki s kolesom potuje okoli sveta in se je malo zataknil pri nas. Evropa osebno na Valu 202.

Sledite nam